Hopp til hovedinnholdet

gutt 16, vil reise til USA, men ahr ikke tillatelse fra foreldre.

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Vil reise til usa. Jeg er 16 år. Jeg har ikke tillatelse fra foreldre. Hvordan foreslår dere jeg kommer meg dit og hvordan foreslår dere jeg skaffer meg et sted og bo? Kan jeg bare kjøpe spendon-kort hos 7-eleven å bruke de til å betale fly/hotell? Hvilket flyselskap anbefaler dere som ikke sjekker alder? Hvordan finne hotell som ikke sjekker alder?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Jeg skjønner godt at du har lyst til å reise til USA. Det er mange som har lyst til det.

 

Du skriver at du ikke har tillatelse fra dine foreldre. Du er 16 år, og det er slik at foreldrene dine har ansvaret for deg så lenge du er under 18 år og bor hjemme. Les artikkelen barneloven som sier mer om dette. Det er derfor en sak som du må diskutere med dine foreldre og eventuelt komme til en løsning sammen. Enten det blir reise eller om du må vente til du er over 18 og myndig. Det handler ikke bare om at de synes det er greit, men også at de har ansvar for deg, selv om du reiser med fetteren din som er over 18.

Generelt om reiser til USA vil de ulike reiseselskapene operere med forskjellige regler knyttet til unge under 18 år, det gjør også hotellene. Og om det6 blir reise på deg nå eller senere, krever det kanskje bytte av flyselskap. Husk å sjekke reglene for å reise som umyndig med alle selskaper.

Mange reiseselskaper krever uansett en bekreftelse fra foresatte ved en eventuell reise for passasjerer under 18.


Husk også at du må Det koster å reise til - og i USA. Lurt å sjekke priser på forhånd og sette opp et budsjett slik at du uansett har en tanke på hvor mye det koster å reise og oppholde seg i USA.

 

Legger ved noen nyttige artikler under svaret som det kan være nyttige å lese.Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Søk om pass

Norsk pass (foto: ung.no)

Pass er eneste internasjonalt godkjente identifikasjonsbeviset vi har i Norge. Alle norske statsborgere som skal reise utenfor Norden må ha gyldig norsk pass ved inn- og utreise. Det gjelder også for barn og ungdom.

Les mer

Barneloven

Tenåringsgutt (colourbox.com)

Barneloven regulerer blant annet foreldrenes plikter og ansvar for barna, og barnas rettigheter overfor foreldrene. Den gir deg blant annet rett til å bestemme selv i noen viktige spørsmål etter du har fylt 15 år.

Les mer

Råd ved bestilling av reiser på nett

Bestiller på nett (colourbox.com)

Skal du ut å reise og lurer på hva du bør huske på? Vi har samlet de viktigste rådene her.

Les mer

Kan du reise alene når du er under 18 år?

Jente på fly (colourbox.com)

Usikker på hvordan reglene er for å reise alene når du er under 18 år? Vi har samlet noen svar fra spørretjenesten vår om reise og aldersgrenser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise