Hopp til hovedinnholdet

J 14, vil reise til London med venninner

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 14 år og jeg har veldig lyst til å reise til London med mine bestevenninner som også er 14år. Kan vi gjøre det alene, uten voksne? Jeg har vært i London før så jeg vet hvordan det er der og sånt.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg skjønner at du har lyst til å reise, og London er en fin by. Den er også stor, og med alt det innebærer.

Foreldrene deres har ansvaret for dere så lenge dere er under 18 år og bor hjemme. Les artikkelen barneloven som sier mer om dette. Det er derfor en sak som dere må diskutere med deres foreldre og eventuelt komme til en løsning sammen. Det handler ikke bare om at de synes det er greit, men også at de har ansvar for dere.

De ulike reiseselskapene opererer med ulike regler knyttet til unge under 18 år, det gjør også hotellene. Husk å sjekke reglene for å reise som umyndig med alle selskaper.

Mange reiseselskaper krever en bekreftelse fra foresatte ved en eventuell reise for passasjerer under 18. Men hvordan de vil at denne bekreftelsen skal presenteres, varierer igjen fra selskap til selskap.

Hoteller opererer også med aldersgrenser, så her er det en del som tilsier at det kan bli en liten urfordring å reise alene. Hva med å ta med foreldre? Kanskje dere kunne se på det som en fin tur der både unge og voksne kan reise, og samtidig ha noe tid hvr for dere? Bare et forslag.

Legger ved noen artikler under svaret som er viktige når man skal ut på tur.

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise