Hopp til hovedinnholdet

Skal reise til England om ca 3 uker, noe spesielt jeg burde vite om England?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Skal reise til England om ca 3 uker, reiser også alene. Er det noe spesielt jeg burde vite om England? Burde jeg ta noen vaksiner før jeg reiser? Isåfall, hvilke?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så spennende  å reise alene til England !

Jeg vet ikke hva du skal gjøre i England, eller hvor du skal, om du skal til by eller land, eller hvor lenge du skal være der.

Generelt er det viktig å ta med pass og ha reiseforsikring som dekker hele oppholdsperioden. Du bør også sikre at du har et bankkort med grense som gjør at du kan ta ut penger i England, men det gjør de aller fleste kortene.

Kjøp en reisebok om området du skal besøke, der finner du masse nyttig informasjon om transport, steder å bo, steder å shoppe, turistattraksjoner og informasjon om ulike deler av byen eller regionen. 

Ønsker deg lykke til med reisen og oppholdet!

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forsikring på utenlandsreise

Skal du reise til utlandet må du sørge for at du har gyldig reiseforsikring. Les hvorfor det er viktig, og hvordan du skaffer deg det her.

Les mer

Søk om pass

Norsk pass (foto: ung.no)

Pass er eneste internasjonalt godkjente identifikasjonsbeviset vi har i Norge. Alle norske statsborgere som skal reise utenfor Norden må ha gyldig norsk pass ved inn- og utreise. Det gjelder også for barn og ungdom.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise