Hopp til hovedinnholdet

ta med kontanter på ferie

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg (15) og min vennine (14) skal dra til Paris! Alene, og bo hos onkelen min. Men, jeg har ikke bankkort, og mamma ville sende med meg mine konfirmasjons penger, som er ca 24 tusen (NOK), kan jeg ta med dette i håndbagasjen uten å måtte gå forklare og alt? Eller må jeg ta å kontakte flyplassen for å si ifra eller noe? Hva må gjøres? Er det bare så enkelt som å dra med det i håndbagasjen, i lommebok så klart, eller, må jeg liksom spørre om lov av flyplassen?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Har man med seg kontantbeløp tilsvarende mer enn NOK 25.000,- må man deklarere dette hos Tollvesenet. Beløp under dette skal altså kunne gå greit å ta med seg.

Jeg vil likevel absolutt ikke anbefale deg å ha med deg så mye penger i kontanter! Tenk om du skulle miste dem eller bli fraranet dem. Er det ingen andre muligheter? Det ville være mye tryggere om du fikk et bankkort. Du sier ikke noe om hvor lenge du skal være borte, men jeg kan vanskelig tenke meg at du trenger så mye penger som kr 24 000? Det er svært mye penger.

Husk også at du må veksle pengene inn i euro før du drar. Dersom du går i banken og gjør dette, kan det være lurt å snakke med en rådgiver i banken om noen gode tips om hva du kan gjøre!

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise