Hopp til hovedinnholdet

kommer jeg inn i usa når jeg har noe på rullebladet?

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg skal reise til USA denne sommeren som turist, og skal bare være på reise der i cirka to uker. I denne forbindelse lurer jeg på hvordan det er med visum? Har lest på nettsiden til den amerikanske ambassaden i Norge, og ser der at man ikke trenger å søke om visum på grunn av et program kalt "Visa Waiver Program". Problemet er at jeg vet ikke om jeg oppfyller alle kravene for dette programmet, for da jeg var 15 år gammel fikk jeg bot (dum som jeg var), og lurer på hva dette vil si for reisen min i sommer. Trenger jeg ikke å søke om visum? Hvis jeg må søke, hvordan skal det gjøres? Er det slik at jeg i verste fall ikke kommer inn i landet? Håper på svar!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det kommer an på hva det var du fikk bot for. Du kan lese mer om dette i den vedlagte artikkelen nedenfor. Dersom du ikke finner svar, så kan du ta kontakt med den amerikanske ambassade å høre om de mener at du bør søke visum eller om du faller inn under "visa waiver program".

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Har noe på rullebladet - kan jeg reise til USA?

Frihetsgudinnen (colourbox.com)

Jeg ble tatt for nasking for noen år siden. Har tenkt å studere i USA etter videregående, og lurer på om det at jeg har noe på rullebladet får noe å si. Har hørt at det er vanskelig å få reise til USA med noe på rullebladet. Utenlandsstudier er noe jeg har drømt om bestandig, og USA er favorittlandet. Blir så lei meg hvis den tabben jeg gjorde en gang for lenge siden skal ødelegge planene mine.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise