Hopp til hovedinnholdet

Hvordan overbevise foreldre om at jeg jeg og ei venninne kan dra alene på konsert?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er jente som sterkt vurderer å kjøpe billetter til Green Day-konserten som skal være på Ullevaal stadion i slutten av juni, men hvordan skal jeg overbevise foreldrene mine om at jeg er selvstendig nok til at jeg og ei venninne kan dra alene? Når jeg spør mamma om det, så sier hun ikke direkte nei. Hun sier bare at hun ikke forstår hvilken voksen vi skal ha med oss, for hun er ikke i stand til å være med. Men tror du egentlig at vi trenger å ha med en voksen? Jeg har tatt fly alene før (noe som har gått helt greit), også tar vi jo bare buss direkte fra flyplassen til hotellet vi skal bo på, og deretter buss til stadion. Men mamma sier at jeg er for ung til å takle det om vi skulle oppleve noen komplikasjoner. Vi er 2 modne 15 år gamle jenter som har tenkt å reise i lag. Vi er begge ansvarlige og forsiktige. Vi tenker alltid over ting før vi gjør noe. Jeg forstår ikke hvordan mamma mener at jeg skal være i stand til å ta vare på meg selv senere i livet, når jeg ikke får lov til å erfare slike enkle ting som å reise på konsert alene. Jeg bor i Nord-Norge, så jeg forstår selvfølgelig at mamma synes at avstanden er litt stor, men jeg tror at det hadde gått helt fint. Jeg har til og med sagt til henne at jeg er villig til å betale hele reisen selv, for konfirmasjonspengene mine. Men hun rister fortsatt litt oppgitt på hodet, og det virker som at hun har bestemt seg for å ikke høre på meg når jeg argumenterer for hvorfor alt kommer til å gå bra. Jeg har helt sinnssykt lyst til å dra på konserten!! Green Day har vært mitt favorittband i lang tid nå, og det hadde vært en drøm å få oppleve dem live! Hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg skjønner at du og venninnen din har lyst til å reise til Oslo på konsert sammen. Det er vanskelig for oss å gi deg råd om hvordan du kan overtale foreldrene dine ti å la deg reise. Det avhenger jo av så mye som vi ikke kan ta stilling til.

Men hva med å følge ideen med å ta med en voksen på reisen? Det er kanskje en dere kjenner og som foreldrene deres stoler på, som kan tenke seg å dra på tur med dere? Et annet aspekt er jo penger, både til billett, overnatting, fly og mat / lommepenger. Har dere en oversikt over hvor mye det vil koste og eventuelt hvorden dere skal få tak i pengene? 

De fleste hoteller opererer med en aldersgrense for overnatting. Dette kan man få informasjon ved å kontakte de aktuelle overnattingsstedene. Men med en ledsager kan det bli enklere. 

Beklager at vi ikke kunne gi dere det dere ønsket, de argumentene som ville overtale foreldrene til å la dere reise alene, men jeg ønsker dere lykke til med prosessen, også med å vurdere andre alternativer.

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Råd ved bestilling av reiser på nett

Bestiller på nett (colourbox.com)

Skal du ut å reise og lurer på hva du bør huske på? Vi har samlet de viktigste rådene her.

Les mer

Kan du reise alene når du er under 18 år?

Jente på fly (colourbox.com)

Usikker på hvordan reglene er for å reise alene når du er under 18 år? Vi har samlet noen svar fra spørretjenesten vår om reise og aldersgrenser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise