Hopp til hovedinnholdet

Redd jeg får hjemlengsel på reisen

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei Ung.no! først vil jeg takke for en fantastisk side som dette! den har hjulpet meg så mange ganger! Om 1 dag skal klassen min på klassetur til Frankrike og vi skal bo hos hvertsfamilier. Vi har allerede hatt elevene som vi skal bo hos, på besøk! Uansett, jeg gruer meg endel fordi; jeg er redd for å lengte hjem, og det gjør jeg ofte når jeg er borte. Men også fordi jeg vet at de jeg skal til ikke kan så mye engelsk, og det er jeg litt nervøs for. er dette normalt eller friker jeg ut? og så er jeg også redd for at jeg skal bli dårlig eller dumme meg ut på flyplasse, for jeg er ganske redd for det. er dette veldig unormalt? Jeg er redd for at jeg ikke blir ordentlig voksen fordi jeg får hjemmelengsel! Takk på forhånd Mvh meg

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er jo ikke så uvanlig å være litt redd for å dumme seg ut.  Du skal inn i en ukjent og uvant situasjon, og å grue seg litt, høres HELT normalt ut! Litt hjemlengsel får du kanskje nå også, men så er det sikkert også ganske mye program denne uka, så tiden går fort og da får du jo mindre tid til å føle deg ensom.  Det er gjerne ensomhet som øker hjemlengselen.  Mange opplever hjemlengsel selv om de er på din alder og eldre.  Studenter som flytter hjemmefra første gang, for eksempel.  -I starten er hjemlengsel da vanlig.  Du finner litt mer om hjemlengsel i artikkelen under. 


Det høres jo bra ut at du kjenner den eleven du skal bo hos litt.  Det er jo mye bedre enn å ikke kjenne noen der du skal bo i det hele tatt.  -Minn deg selv på at dere var innstilt på gjøre det hyggelig for eleven som var hos dere, og da vil sikkert de du skal bo hos prøve å gjøre alt for at du skal trives.  Om språket er litt utfordrende, så går det nok.  Du får bare prøve å prate litt fransk, engelsk, norsk og fingerspråk, så finner dere ut av det:)

På flyplassen kan du jo bare holde deg sammen med de andre, så går det også helt fint. 

"Reisefeber" er en veldig vanlig følelse.  Når du først er avgårde, er den borte!

Dette blir nok en fin uke!  -Bestem deg for at du skal ta det som det kommer. 

God tur!

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Flyttet hjemmefra - hjemlengsel?

GHutt ser lei seg ut (colourbox.com)

Flytte langt hjemmefra for å studere for første gang? Da er det fort gjort å føle seg litt alene. Få tips om hva du kan gjøre med følelsene her.

Les mer

Ensom? Lav selvfølelse?

Ensom jente (colourbox.com)

Du føler deg ensom. Tanker om at du ikke kan bli likt av noen kommer snikende. Du begynner å tro at du heller ikke er ønsket av noen. Du kan bruke timer, dager og netter på å plage deg selv med at du ikke er noe verdt og bare til bry. Dette er den lave selvfølelsens vonde sirkel.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Reise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om reise