Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil bli kristen og gå mer i kirken, men rekker det nesten aldri pga håndballtrening. 

Jente 15 år
 

Spørsmål

hei. jeg ble konfirmert for et par uker siden og jeg ble konfirmert kirkelig, og på sommerleir. jeg vet ikke helt, følte jeg at jeg ville bli kristen, jeg vil finne ut mer om gud, men jeg vet at da må jeg begynne å gå i kirka og, jeg synes at det er gøy å være i kirka, jeg vil bli bedre kjent med de som er der, men jeg elsker å spille håndball og jeg vil ikke slutte, men jeg skjønner ikke hvordan jeg skal rekke begge deler. jeg har veldig lyst til å bli en del av felleskapet i kirka, men vet ikke helt. min bestevenn sier at hun ikke så noe forskjellig på det å være kristen og kristendommen etter sommerleir. det gjorde jeg, å føle at det er en som er med deg hele tiden, som er der for deg, hjelper deg, er noe jeg har savna i hele mitt liv. jeg vil finne ut mer. vet ikke om noen av de andre vennene mine tenker som meg, tror noen gjør det, i kirka vår kan være med på et program for å kunne bli med på sommerleir, og det er jeg med på men rekker aldri møtene pga trening, hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Så flott at du har hatt en fin opplevelse med kirkelig konfirmasjon og sommerleir. Etter dette følte du at du ville bli kristen, men ut ifra det du skriver er det vanskelig for deg å få tid til å delta i fellesskapet i kirken.

Alle har vi rett til å tro på hva vi vil og å ha sine egne meninger om ting. Gjennom å delta i kirken kan du bli kjent med andre kristne og sammen kan dere dele mange av tankene du har omkring det å være kristen. Kanskje kan du velge vekk håndballtrening noen ganger for å gå i kirken og se hvordan du syns det er. Hvis du opplever at du ønsker å delta mer i kirken enn du får gjort når du går på håndball, må du kanskje vurdere hva du syns er viktigst for deg nå. 

Hvis du har behov for å prate med noen om det du tenker og føler ift å delta mer i kirken, kan du snakke med helsesøster på skolen om det. Ofte kan det hjelpe å sortere i tanker og følelser for å se hvordan du kan løse dette.

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan få tid til alt i hverdagen

Jente sitter i sofaen og er oppgitt (colourbox.com)

Skole og deltidsjobb, trening og fritidsaktiviteter. Mye å gjøre? Her får du tips til hvordan prioritere skolearbeid, når timeplanen er full fra morgen til kveld.

Les mer

Retten til religionsfrihet

Jente føler seg fri (colourbox.com)

Du har rett til å velge selv om du vil ha en religion eller ikke, hva du vil tro på, og hvordan du vil utøve religionen din.

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Religionsfrihet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om religionsfrihet