Hopp til hovedinnholdet

Jente som snart fyller 19, bor hos min mor. Aldri hatt kontakt med min far. Fått vite at jeg har rett på barnebidrag når jeg er over 18 hvis jeg går på skole.

 

Spørsmål
hei. jeg er en jente på 18 år, fyller 19 i slutten av året. jeg har bodd under barnevernet siden jeg var 14 år, men bor nå hjemme hos min mor. jeg har aldri hatt kontakt med min far, og slik jeg har forstått det har ikke min mor noe særlig "god" kontakt med han heller.

jeg har fått vite at jeg har rett på barnebidrag når jeg er over 18 hvis jeg går på skole, noe jeg gjør. Men når jeg har lett etter informansjon om dette på nettet står det at jeg har rett på det, men må inngå en privat avtale med min far. men det går jo ikke når jeg aldri har hatt kontakt med han, og ikke vil heller... jeg har forstått på moren min at han har verrt litt vanskelig med å gi barnebidrag før, og jeg vil jo ikke gjøre han sur liksom, men av forskjellige årsaker er situasjonen min sånn nå at jeg har veldig lite penger, så jeg vil jo gjerne ha det jeg har krav på.

håper dere kan hjelpe

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Etter barneloven § 68 har et barn som har fylt 18 år og som vil fortsette med slik skolegang som regnes som vanlig, altså videregående, krav på pengetilskudd for den tid skolegangen varer. I slike tilfeller er det barnet selv som er part i saken, og/eller som gjør avtale med den av foreldrene han eller hun ikke bor sammen med.

I barnebidragstilfeller, er det det lokale trygdekontoret som er bidragsfogd, og du kan dermed kontakte de, for å høre hvordan du skal gå frem.

hjemmesiden til NAV finner du avtalen om underholdsbidrag til barn over 18 år.

Hilsen Juristen, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Hjemmesituasjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om hjemmesituasjon


Quiz: Hva vet du om rusmidler?

Hva er det farligste med amfetamin?