Hopp til hovedinnholdet

Jente, 13 år ønsker mere samvær med sin far.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har skilte foreldre. Og nå har faren min flyttet til der jeg bor. Så nå kan jeg Være mer med han. Men mamma sier at jeg ikke kan dra dit når jeg vil (vis pappa er hjemme da) Men jeg mener å ha lest at når jeg fyller 12 eller 13 kan jeg velge hvor og når jeg vil bo hos foreldrene mine. Men mamma sier at det ikke er riktig. Kan dere fortelle meg om det er riktig eller ikke?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du skriver at nå har din far flyttet nærmere der du bor så du har mulighet til å ha mere samvær hos din far. Når du ønsker det så skal du bli hørt av dine foreldre men det er dine foreldre som bestemmer til slutt. Hvis du ønsker å være mere hos din far så kan du snakke med din far om dette. Har han mulighet til å ha deg oftere så kan han ta kontakt med din mor å drøfte dette. Er det vanskelig for dem å snakke om dette så kan din far eller mor ta kontakt med nærmeste familievernkontor å be om mekling eller få en samarbeidsamtale med en familieterapeut. De hjelper dem til å lage en ny samværsavtale og drøfter hva som er best for deg. Denne terapeuten kan også snakke med deg hvis du ønsker det.


I forhold til å kunne velge hvor du vil bo når du er 12 år så stemmer det ikke helt. jeg har lagt ved en artikkel om barns rettighet til å bli hørt fra de er 7 år. Hvor eldre de blir og forstår hva de velger jo mere skal ønske deres bli tatt hensyn til, men det er foreldrene som bestemmer til slutt frem til du er 18 år.

Lykke til!

Hilsen Familieterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

DU skal bli hørt når foreldrene dine skilles

Saks og hjerte som er klippet i to (colourox.com)

Når foreldre skilles hender det at de flytter langt fra hverandre. For mange blir det mye reising mye fram og tilbake, og selv om foreldrene bor ganske nær hverandre kan livet bli ganske upraktisk. Fra du har fylt 12 år, skal det legges stor vekt på dine meninger om hvor du vil bo.

Les mer

Råd til deg som har to hjem

Jente pakker kofferten sin (colourbox.com)

Foreldrene dine er glad i deg, men ikke i hverandre lenger. De bor hver for seg, og du flytter imellom. Du vil at alle skal ha det bra. Og helst vil du ha det bra selv også, men hvordan få til det?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rettighetene dine
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rettighetene dine