Hopp til hovedinnholdet

Jeg har tatt videregående i utlandet og må få generell studiekompetanse - hva nå?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei :) Jeg er ferdig med skolen min i utlandet og jeg har snakket med samordna opptak og de sa at du må ta ett år generell studiekompetanse før jeg starter universtet eller høgskole,skal dette året bli i vg3? og hvilken skoler i asker har generell studiekompetanse? Takk!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt, og beklager sent svar! Spørsmålet forsvant i bunken, men vi svarer deg nå :)

Ja, det stemmer at du må kvalifisere til å ha generell studiekompetanse for å studere på høyskole eller universitet. Generell studiekompetanse viser at du har en sammensetning av fag som gjør at du er forberedt og har kompetanse til å studere. Du kan lese mer om det her, og i en artikkel vi legger ved nederst.

Vi foreslår at du kontakter Inntakskontoret i ditt fylke snarest mulig og forteller om situasjonen din. De kan vurdere om det er mulig å få plass på en skole, og svare på hvordan du går frem. I ditt tilfelle er nettsiden til Inntakskontoret i Akershus her - og der står det også en oversikt over alle studieprogrammene/skolene som vil gi deg generell studiekompetanse. Kontakt gjerne skolene du er interessert i, og fortell om din situasjon.

Vi vet jo ikke hvilken utdanning/skole du har tatt i utlandet, men vi regner med at du har kontaktet Samordna opptak for å be om en forhåndsvurdering av utdanningen din, og at de har fortalt at du må ta et helt år for å få generell studiekompetanse. Her står det mer om hvilken utdanning fra utlandet som gir generell studiekompetanse hos Samordna Opptak. Forsikre deg gjerne når du snakker med både dem og Inntakskontoret akkurat hva det er som må til for at du kan få generell studiekompetanse, så du ikke er usikker på det.

Lykke til :)

 

Hilsen René,

Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er generell studiekompetanse?

Generell studiekompetanse

Har du planer om å studere ved høgskole eller universitet? Generell studiekompetanse er din inngangsbillett til høyere utdanning.

Les mer

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Elev rekker opp hånda (colourbox.com)

Her finner du en oversikt over hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg eller utveksling, men også læreplass og ungdomsrett.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rettighetene dine
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rettighetene dine