Hopp til hovedinnholdet

Føler seg sviktet av legen/dårlig behandling av legen. 

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! For en god stund siden gikk jeg til legen etter å ha vært plaget med store smerter på innsiden av den ene leggen. dette merket jeg spesielt under og etter løping. Legen sa til meg at dette var bare en overbelastning og dersom det var veldig ille kunne jeg ta smertestillende etter trening. ordet beinhinnebetennelse ble ikke nevnt i det hele tatt og jeg ble verken henvist til fysio eller lignende. jeg ble bare anbefalt å løpe mindre. etter 6 måneder senere ble jeg rådet av en venninne å gå til fysio, noe jeg gjorde, hvor det viste seg at jeg hadde beinhinnebetennelse. gikk rundt med dette i ca 1år og er derfor mest sannsynlig kronisk. jeg er svært sint og irritert over at legen min sviktet meg ved å ikke henvise meg eller opplyse meg om dette. er ganske sikker på at dersom jeg hadde funnet ut av det tidligere og fått henvisning kunne jeg sluppet å gå gjennom mye av smerten. er det noe jeg kan gjøre med saken? legen min "sviktet" meg jo så og si og dette er jeg svært irritert over.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du føler at legen sviktet deg, ikke undersøkte deg skikkelig eller ga deg den hjelpen du trengte. 

Det går an å klage på helsepersonell og på behandling (eller manglende behandling). Det gjør en til Fylkeslegen, som er det samme som Helsetilsynet i fylkene. Du kan henvende deg til Fylkeslegen i ditt fylke (det fylket som legen er i). Du kan få hjelp til å klage (informasjon om retttighetene dine, og hvordan klage), ved Pasient- og Brukerombudet. Det finnes i alle fylkes, og du finner mer info om dette her. 

Så må en ha i bakhodet at det ikke alltid er enkelt å stille riktig diagnose, og at leger selvsagt tar feil de også. Det er altså ikke alle klager en får medhold i, selv om en sier at legen kunne ha gjort det bedre. Men dette kan jeg ikke si noe om i ditt tilfelle, og det er uansett Fylkeslegen/Helsetilsynet som avgjør dette. Så du bør henvende deg dit. 

Vennlig hilsen legen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Ung.no - oppslagsverket for deg som er ung

Skjermdump ung.no juni 2018

Ung.no er det offentliges informasjonskanal for ungdom. Her får du svar på det du lurer på. Nettstedet er drevet av Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir).

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse