Hopp til hovedinnholdet

Jeg er en jente på 13 som har veldig lyst til å begynne med napping av bryn å med sminke. jeg og mamma krangler om det hele tiden

Jente 13 år
 

Spørsmål
hei jeg er en jente på 13 som har veldig lyst til å begynne med napping av bryn å med sminke. jeg og mamma krangler om det hele tiden . hun sier at hun sier ifra når tiden er inne . det plager meg utrolig! søsteren min skjønner seg ikke på meg i det hele tatt. hun har flyttet ut å jeg føler bare at det er halvsøsteren min som skjønner seg på meg. jeg er kjempe glad i hu å hun er 14, vi deler far å moren hennes lar henne få lov til å gjøre hva hun vil med utsene sitt. mamma sier at hvis jeg skal krangle med henne om dette får jeg heller flytte inn til pappa, for han lar meg gjøre sånt. han mener at jeg er en jente, å jenter får lyst til sånne ting som sminke å jenter liker å ta vare på utsenet sitt.. mamma synes at jeg burde begynne med sånt når jeg kanskje blir 16! assa det funker ikke for meg ! ååå jeg blir så sur på hu. å etterpå får jeg dårlig samvittighet for det. jeg er jo kjempe glad i hu men hvorfor tenker hun ikke fritt? det er jo egentlig bare små ting + at det er meg dette handler om.. hun kan jo ikke bestemme hvordan jeg skal se ut ? hun liker ikke at jeg skal se fjortiss ut osv.. for det er nemmelig det hun trur!dette plager meg sykt å jeg blir faktisk mobbet på skolen og blir kalt mann osv.. det er ikke morsomt i det hele tatt! jeg har prøvd å si dette til mamma, men hun står alltid på sin egen side.. hvis kjæresten hennes sier at det hadde vært greit, da hadde hun latt meg få lov. men hun hører bare på han! hun hører på andre også men hun hører ALDRI på meg. hun trur jeg bare er en liten onge som vil ha nok frihet til å gjøre sånne ting.. det føles som om jeg bor på fengsel! jeg kunne flyttet til pappa.. men det gidder jeg bare ikke.. vennene og livet mitt er her.. vær så snill og gi meg tips om hvordan jeg kan renvaske hjernen hennes! å få henne til å høre på meg også.. for jeg snakker rett, hun kan ikke bestemme hvordan jeg skal se ut! hjeeeeeeeeeeelp meg ! tusen takk for svaret på forhånd jeg håper det hjelper.. det er mitt siste håp ellers så må jeg vente å være stucka med tykke øyenbryn å uten sminke helt til jeg er 16!!!!!!!!!!
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Hvorfor moren din har så mye strengere syn på dette enn foreldrene til mange av vennindene dine og pappaen din, vet jeg ikke, men ofte har foreldre med seg reglene fra dere foreldre igjen, og greier ikke helt å frigjøre seg fra det de selv hadde av regler da de vokste opp.

I tillegg så ønsker jo alle foreldre det beste for barna sine, og moren din har antagelig noen tanker om at dette på et eller annet vis er det beste for deg.

Jeg tenker at du kan spørre henne litt mer ut om HVORFOR hun sier at det skal være slik at du ikke får sminke deg mm. 

Jeg lurer også på hva som skjer hvis du gjør det litt uten at moren din syns det er OK.  -Kan det gå an, eller blir det så stor krise at du heller velger å adlyde det hun sier?  -Denne vurderingen må du jo ta, og så vurdere hvor mye bråk det er verdt å utsette seg for.

Du kan jo også høre HVA av sminke mm hun KUNNE tålerere, og se om det er litt forhandlingsmulighet....

Lykke til med å få til LITT mer pynting og litt mer saklig kommuniskajon om temaet med mamma.

Noen tips kan du kanskje finne i artikkelen under.

Vennlig hilsen helsesøster 
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp


Quiz: Hva vet du om stipend og støtte?

Hva er et legat?