Hopp til hovedinnholdet

Er det lov til å filme under en operasjon?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei! Eg lurer på om det er lov å filme og ta bilder under ein kjeveoperasjon eller anna operasjon? Og om alle operasjonar blir filma?

Besvart 25.09.2018 20:13
 

Svar
Hei

Jeg vet ikke helt hva du mente med spørsmålet ditt. Men jeg tenker at dette gjelder at noen har filmet under en operasjon du har vært med på?

Av og til filmes det under operasjoner. Dette er gjerne for at leger og studenter skal få lære. Det en da filmer, har en også taushetsplikt for. Det vil si at ingen kan vise disse filmene til andre, uten at det er strengt nødvendig.

Jeg mener det bør informeres om det, hvis en skal filme en pasient. Du bør spørre legen om hva som er skjedd. Hvis dette alt har skjedd (du ble filmet), og du ikke ble informert/ikke synes det var greit, bør du si fra til legen. Du kan også klage på legen/helseforetaket på dette. Du kan spørre Pasient-og brukerombudet om evt hjelp til å klage.

Vennlig hilsen legen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Helsepersonell har taushetsplikt

Helsesykepleier og taushetsplikt

Mange lurer på hvor grensen går mellom hva helsepersonell ikke kan si videre og hva de må si til foreldre eller andre. Helsepersonell har en streng taushetsplikt, men også andre plikter. Her får du vite litt mer om det.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse