Hopp til hovedinnholdet

Øver så mye på prøver at det går utover vennskap!

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, lurte om skolen kan gi meg 1-3 prøver i uka. Det er Sån hver uke. Og øver hele uka på prøvene/prøven vi skal ha og har ikke tid til å være med venner. Pluss at vi har mye lekse. Men kan lærarane gi så mye øving og lekser st vi ikke får tid til å være med venner? (Bruker ikke så lang tid på leksene, men mer øvinga får det er så mye å øve på mister litt vennskapet til vennene mine fordi jeg har ikke tid til å være med dem)

Besvart 29.10.2018 16:01
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet.

Lov med flere prøver
Ja, lærerne har lov til å gi deg flere prøver i uka. Det er lærerne som bestemmer hvor ofte dere har prøve. Likevel bør dere elever si i fra om dere synes det blir mye. Skolen skal nemlig ikke gå utover helsa deres.

Sette av tid til å være sosial
Det er viktig at du setter av tid til å være sosial med vennene dine. Prøvene trenger ikke gå foran vennene bestandig. Er det en voksen du kan snakke med om dette? Forelder, lærer, helsesøster eller en annen du stoler på? 

Kanskje du kan få tips til hvordan du kan planlegge uka di slik at du både rekker å øve litt på prøvene du skal ha og rekker å ta vare på vennene dine?

Er det en ide at dere av og til øver sammen til prøver?

Lykke til!

Hilsen

Elev- og lærlingombudet i Oslo

i samarbeid med Ung.no

Finn ditt Elev- og lærlingombud på elevombudene.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Stressa av press på skolen?

Opplever du press på skolen, hva gjør det med deg? Kommenter gjerne hvordan du opplever det i kommentarfeltet som kommer opp når du har stemt.

Gå til vote

Hvordan få tid til alt i hverdagen

Jente sitter i sofaen og er oppgitt (colourbox.com)

Skole og deltidsjobb, trening og fritidsaktiviteter. Mye å gjøre? Her får du tips til hvordan prioritere skolearbeid, når timeplanen er full fra morgen til kveld.

Les mer

Slik er du en god venn!

To kamerater på en benk (colourbox.com)

Det er viktig å lære seg å være en god venn. Ikke bare når vennene dine har det vanskelig og trenger deg litt ekstra mye, men også i hverdagen.

Artikkelen er skrevet av ungdomsjournalist

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rettighetene dine
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rettighetene dine