Hopp til hovedinnholdet

Kan mamma tvinge meg til å slå opp med kjæresten min?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en jente på 15 år. Jeg har en kjæreste som er ett år eldre enn meg, og vi har det så utrolig fint sammen!! Jeg er veldig glad i ham, og han i meg. Mamma vet ikke at vi er kjærester, når jeg drar til ham, tror mammma det bare er som en venn. Jeg og mamma har tidligere snakket om kjærester og sex og sånn. At hun synes jeg er alt for ung til å ha kjæreste. Det er derfor jeg ikke har sagt det til foreldrene mine, Mamma er veldig kristen, men ikke jeg. Så hun er veldig imot sånne kjæresteting. Jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre fordi jeg er veldig glad i ham og mamma, men jeg vet at mamma hadde hatet det om jeg hadde fått kjæreste. Så jeg tør ikke fortelle det. Vi har vært sammen 2 måneder nå, og jeg begynner å få skikkelig dårlig samvittighet for at jeg ikke forteller sannheten til mamma. Hva skal jeg gjøre?? Mamma kan vel ikke tvinge meg til å slå opp med ham??

Besvart 02.12.2018 22:24
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Det er forståelig at du sliter med dårlig samvittighet. Det er ikke lett å føle at du må velge mellom mennesker du er glad i. De fleste foreldre synes at det er tidlig for ungdommen sin å ha kjærester når de er 15. Det at du er under den seksuelle lavalderen vil nok være noe som betyr noe for moren din.

Hvordan tenker du at moren din kan nekte deg? Tror du hun vil gi deg husarrest? Er det noen måte du kan vise henne hvor mye det betyr for deg å være sammen med kjæresten din? Er det noen du tror forstår deg og kan hjelpe deg snakke med henne? 

Det høres ut som at du har det vanskelig med samvittigheten din. det kan hende det blir vanskeligere for moren din å akseptere kjæresten din om hun oppdager at du har løyet for henne. hva trod du hun synes er verst? Det kan hende at det er god for deg å snakke med noen om hvordan du har det for din egen del. Helsesøster eller sosiallærer kan være gode å snakke med. 

Legger ved noen artikler som vi håper kan hjelpe deg.

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Får du lov til å ha kjæreste?

To som holder hender (colourbox.com)

De fleste unge i Norge har lov å ha kjæreste. Det er imidlertid mange unge som opplever at familien eller miljøet setter begrensninger når det kommer til det å ha kjæreste.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rettighetene dine
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rettighetene dine