Hopp til hovedinnholdet

Jeg er i utlandet og tregner hjelp til å komme tilbake til Norge

Jente 17 år
 

Spørsmål

Så nå har det seg slik at jeg er i Togo med min mor, nå har jeg snart vært her i to år mot min egen vilje men fyller 18 i mars.. jeg ønsker å komme tilbake til Norge så fort jeg er myndig men min mor nekter, hun forventer at hu kan bestemme over meg til jeg blir gift noe jeg ikke ønsker.. jeg har prøvd å søke hjelp 3 ganger nå men får alltid høre at de ikke kan hjelpe meg fordi jeg er under 18 og at det er mine foreldre som bestemmer. Jeg har fått mye problemer ved å søke hjelp så jeg ønsker helst ikke at mine foreldre får vite at jeg søker hjelp nå.. Min mor har passer mitt og hu har gjemt det godt så det er umulig å finne og passet mitt går ut i april.. det er heller ingen norske ambassader her nede som jeg kan gå til og jeg kan heller ikke språket og vet heller ikke hvordan jeg kan komme meg til ambassaden i Ghana med tanke på språk og jeg har heller ikke penger.. men jeg har bildet av passet mitt om det kan hjelpe ? Så hva kan jeg gjøre egentlig.. er det noe jeg kan gjøre? Er lei..

Besvart 03.12.2018 12:00
 

Svar
Hei jente 18 år

Takk for at du tar kontakt med ung.no. Jeg skjønner at du er i en vanskelig situasjon. Du gir ikke så mye informasjon om hvordan du har det i Togo, om du går på skole, hvilken frihet du har der ellers.

Det er slik at foreldre kan bestemme hvor barna skal bo, og et barn defineres som noen under 18 år. Hvis foreldrene dine ønsker at dere skal bo i Togo,  er der sammen med deg, og ikke utsetter deg for vold så er det ikke så mye du kan gjøre. 

Når du blir 18 år så har du rett til å få nytt pass og reise hjem til Norge hvis du vil. Da må du kontakte nærmeste ambassade og be dem hjelpe deg.

 

Lykke til!

 

 

 

Vennlig hilsen

Kompetanseteamet mot tvangsekteskap i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan ambassaden hjelpe deg med i utlandet

pass og euro (colourbox.com)

Norge har utenriksstasjoner i de fleste land i verden, og en av deres hovedoppgaver er å bistå nordmenn som kommer i vanskelige situasjoner i utlandet. Her gir vi deg en oversikt over noe av den hjelpen du kan forvente å få fra utenriksstasjonene.

Les mer

Skal du til utlandet og er redd for å bli etterlatt?

Norsk pass (colourbox.com)

Er du redd for at du kan bli forlovet, giftet bort eller etterlatt i utlandet mot din vilje? Ikke reis, søk heller hjelp i Norge!

Les mer

Kontakt Utlendingsdirektoratet (udi) om du har spørsmål

UDI-skil (Foto:Udi)

UDI har ansvar for behandling av søknader fra utlendinger som vil besøke eller bo i Norge, drift av asylmottak og utvisningssaker.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rettighetene dine
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rettighetene dine