Hopp til hovedinnholdet

Hvilken lønn har jeg krav på for påskedagene? Hvilken rett har arbeidstaker på pauser?

Gutt 17 år
 

Spørsmål
Hei!

Jeg jobber hver tirsdag(fra 1600 til 2215) og hver fjerde helg (Fredag fra 1600 til 2215 og lørdag fra 0900 til 1930). Jeg lurte på om jeg har krav på de dagene jeg mister denne påsken, som er Skjærtorsdag og Langfredag. Sjefen min har en tendens til å lure de ansatte med lønn, og jeg får ofte for lite.

Tidligere stemplet vi oss inn med stemplingskort, men nå stempler vi oss inn elektronisk. Jeg lurte da på om han kan endre på tidene våre da? Fordi han har nemlig satt 30 min pause på alle de ansatte hver gang de jobber, og noen av oss tar ikke pause en gang. Jeg er ansatt på en Rimi, som da er under ICA.

Mvh Gutt 17
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei
Lønn: Størrelsen på lønn, eventuelle kveld- og helgetillegg etc. er ikke lovregulert, men avtalefestet mellom arbeidsgiver og arbeidstaker eller gjennom tariffavtale. Utgangspunktet er det betales lønn for faktisk utført arbeid. Jobber man ikke for eksempel skjærtorsdag, langfredag, 1. og/eller 2. påskedag får man derfor ikke betalt, med mindre man har en avtale som sier noe annet. Se derfor på din arbeidsavtale eller spør tillitsvalgt for eventuell tariffavtale. Det er kun lovfestet rett til lønn på 1. og 17. mai når det gjelder helligdager. Se: www.lovdata.no/all/hl-19470426-001.html 

 Pauser:

Hvis arbeidstaker har over 5,5 timers arbeidsdag har han rett på minst en pause. Hvor lang pause(ne) skal være må arbeidstaker og arbeidsgiver avtale nærmere.

Har arbeidstaker minst 8 timers arbeidsdag skal han ha minst 0,5 time pause i løpet av arbeidsdagen. Hvis det ikke finnes pauserom eller arbeidstaker ikke fritt kan forlate arbeidsplassen(fritid) i pausen skal pausen regnes som arbeidstid og du har dermed rett på betaling(disponibel for arbeidsgiver). Om du som arbeidstaker kan velge å ikke ta pause i løpet av dagen for å eventuelt gå tidligere hjem må det i så fall bero på en avtale mellom arbeidstaker og arbeidsgiver.

Pauser er regulert gjennom Arbeidsmiljøloven § 10-9:   www.lovdata.no/all/hl-20050617-062.html#10-9 

Med hilsen

Svartjenesten i Arbeidstilsynet i

samarbeid med Ung.no

 

Vær oppmerksom på at vårt svar i denne e-post kun er veiledende kortinformasjon.

Har du flere spørsmål om arbeid kan du også ringe Arbeidstilsynet på tlf: 815 48 222

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rettighetene dine
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rettighetene dine


Quiz: Hva vet du om trafikk og førerkort?

Hva er høyeste lovlige hastighet på norske veier?