Hopp til hovedinnholdet

Vondt i tå, hva bør jeg gjøre?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. For ca 1 1/2 mnd siden slo jeg tåen i sofaplanken. Jeg har deretter hatt vondt veldig lenge, og har tilogmed ringt legevakten. Jeg har satt meg et mål om å ha 0% fravær på vgs. Legevakten vil aldri at sjekke ut problemet mitt, selv om jeg har ringt. Jeg vil heller ikke til fastlegen min pga fravær. Jeg er redd for at tåå mi kommer til å forverre seg.... Hva burde jeg gjøre?

Besvart 03.02.2019 12:37
 

Svar
Hei Jente, 16 år! 

Så kjedelig at du ikke har fått sjekket tåen din. Det er dessverre slik at legevakten ofte har det travelt og at de må prioritere hvem de tar inn. 

Mitt tips til deg dersom du ikke ønsker å gå til fastlegen er å kontakte helsestasjon for ungdom. Det er et gratis tilbud hvor du kan få svar på ulike helsespørsmål. De har ofte åpent litt etter skoletid. Du kan også kontakte helsesykepleier/ helsesøster på skolen din. 

Her kan du lese mer om dette:
Helsestasjon for ungdom

Helsesykepleier

Hvis grunnen til at du ikke vil gå til legen og dermed få fravær er 10%- regelen er det mulig å få dokumentert at du har vært hos legen, slik at det teller som gyldig fravær. 

 

Lykke til! 

Hilsen fysioterapeuten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Fravær på ungdomsskolen

Jente kommer inn i klasserom(www.colourbox.com)

Her finner du oversikt over hva som gjelder når du er borte fra skolen. Fraværet ditt føres på vitnemålet, men det er mulig å be om at noe fravær fjernes.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rettighetene dine
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rettighetene dine