Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg bytte etternavn en gang til ?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Jeg flyttet i fosterhjem da jeg ble 16 år og jeg byttet etternavnet mitt til det samme etternavnet som fosterfamilien min har. Nå er jeg 18 og angrer på dette ettersom jeg ikke har noe mer kontakt med familien. Kan jeg bytte etternavn en gang til eller er det en fast lov som sier at jeg ikke kan gjøre dette?

Besvart 11.02.2019 13:10
 

Svar
Hei

Det er restriksjoner på hvor ofte man kan bytte navn. Etter fylte 18 år, kan en person i utgangspunktet bare bytte navn en gang hvert tiende år. Så vidt jeg forstår det, så var du under 18 år da du tok etternavnet til fosterforeldrene dine. Jeg tror derfor at du fritt kan endre etternavnet ditt igjen, uten å tenke på tiårs-fristen. 

Uavhengig av om tiårs-fristen gjelder for deg eller ikke, så kan du fint endre navnet ditt tilbake til etternavnet du hadde før. Jeg vil anbefale deg å lese mer på skatteetatens nettsider, og eventuelt kontakte dem dersom du lurer på noe mer. 

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ønsker du å bytte navn?

Eksempler på navn (ung.no)

Reglene om navn er samlet i en egen navnelov. Der står det litt om regler for hva slags fornavn, mellomnavn og etternavn du kan ha.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rettighetene dine
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rettighetene dine