Hopp til hovedinnholdet

Føler meg ensom hos foreldrene mine, og de snakke om meg bak min rygg...

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei Helt siden foreldrene mine ble skilt har jeg hatt en del «problemer». Alt jeg husker fra alle gangene jeg har vært der er småkjefting og litt uhyggelige kommentarer. De kommenterer hele tiden hvordan jeg gjør ting feil. alt som det går an å klage blir klaget på. Det skjer så ofte så jeg er på rommet mitt for å unngå å snakke med stemoren og faren min. Jeg har også to stebrødre som har vokst opp med dette så de bryr seg ikke. De svarer noe frekt tilbake istedenfor. Det klarer ikke jeg. Jeg må innrømme at jeg føler meg ganske ensom når jeg er der. Tør ikke å snakke med dem om det heller. Jeg er redd for at det bare blir verre. Hva skal jeg gjøre? Det var også en ting som har plaget meg litt. Når jeg går å legger meg ligger jeg å hører på at de prater om alt jeg gjør feil og hva jeg ikke gjør som jeg burde ha gjort. De går også gjennom telefonen min å leser alle meldinger og mailer jeg får. De sier at det er fordi de har lyst. Er dette Ok?

Besvart 15.03.2019 21:43
 

Svar
Hei

Det høres ikke ut som du har det så greit. Det du spør konkret om :

1. Hva skal jeg gjøre når jeg føler meg ensom hjemme hos stemor og far?

2. De går gjennom telefonen min og leser meldinger og mailer, fordi de har lyst. Er det ok?

Det første jeg vil si er at det ikke virker som det er noe godt miljø hjemme hos deg til å snakke om hvordan man har det. Jeg vi anbefale deg å prøve å få til litt tid med faren din hvor du tar opp dette. Gå eller kjør en tur med han, snakk med han om det som er vanskelig. Kanskje takler han det bedre enn du tror når du gjør det i en annen setting enn hjemme.

Det andre handler om din rett til å ha privatliv. Det er ikke greit at foreldrene dine går igjennom din mobil når du er 15 år. Du er snart helsemessig myndig, og de bør ha respekt for ditt privatliv. Dersom de er bekymret for noe som angår deg, er det deres plikt som foreldre å nakke med deg om dette.

Når det er sagt, tenker jeg at det ville være fint for deg å ha kontakt med helsesykepleier på skolen eller Helsestasjon for ungdom. Det er gratis og du trenger ikke bestille time. Fint at du tok opp dette med oss !

 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Skilsmisse

Skilsmisse

De fleste blir berørt på en eller annen måte av samlivsbrudd. Det kan være deg selv det gjelder, eller en i din familie, en venn eller en nabo. Hva skjer når man skiller seg og hva er dine rettigheter som barn i en skilsmissefamilie?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie