Hopp til hovedinnholdet

Hvordan går man til sak mot politiet?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei vi er en guttegjeng på 10 stk i alderen 18-22-åringen. I helgen hadde vi en fest hvor det kom jenter i 16-17 års alderen. Da politiet fikk nyss i dette bestemte de seg for å kontakte samtlige jenter under 18 samt deres foreldre. I denne sammenheng har de pratet om saker enkeltpersoner har vært involvert i (brudd på taushetsplikt). Samtidig har de bevisst kommet med propagandalignende uttalelser i et møte de hadde med de involverte hvor vi blir anklaget for vold mot jenter og voldtekter noe som overhode ikke stemmer (æreskrenkelse, personvernsbrudd(?)) Har også opplevd å bli trakkasert i form av «du ser ut som en person som driver med dop» og «hvem er hu der a? Funne deg ei fin jente der ja» samt at enkelte av oss med rent rulleblad sliter med å få jobb grunnet ting byen har hørt av ansatte i politiet (dette er saker de ikke har klart å bevise ovenfor loven men alikavel velger å spre til lokalsamfunnet). Vurderer nå å gå til sak og vil vite hvordan dette er mulig?

Besvart 13.03.2019 17:42
 

Svar
Hei

Hvis du mener at politiet har gjort feil kan du klage på politiet. Du kan også klage på etterforsking som er gjort. I tillegg kan du anmelde ansatte i politiet.

Du kan lese mer om hvordan du går fram her og her.

Hilsen juristen, ung.no 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ung.no - oppslagsverket for deg som er ung

Skjermdump ung.no juni 2018

Ung.no er det offentliges informasjonskanal for ungdom. Her får du svar på det du lurer på. Nettstedet er drevet av Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir).

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rettighetene dine
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rettighetene dine