Hopp til hovedinnholdet

Har jeg krav på å vite om jeg har et barn?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei ung.no Jeg er en 20 år gammel mann som gjorde slutt på et dårlig forhold for et år siden. Det ble slutt på grunn av en abort vi skulle gjennomføre da hun var gravid. Hun fortalte at hun gjennomførte den men i det siste har venninna hennes gitt meg om min samboer hint om at det finnes et barn. Jeg lurer kort og enkelt om jeg har krav på å vite om jeg er blitt far for et barn? Ang lovdata og alt slikt.

Besvart 08.04.2019 23:21
 

Svar
Hei

Så fint at du skriver til ung.no. 

Svaret er ganske enkelt at; ja, det har du. Du kan be henne om å få tatt en farskapstest. Hun har ikke lov og nekte deg dette. Gjør hun det så ta det opp med din fastlege eller NAV. De kan kreve at hun er medgjørlig ovenfor dette. 

Skulle det vise seg at du er faren så sier barneloven at du må betale farsbidrag og du har rett til samvær. Familievernkontoret er fint å oppsøke for videre hjelp.  

Håper svaret var til hjelp for deg. 

 

Vennlig hilsen 

Amathea- Gravid og usikker?

Noen å snakke med

i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rettighetene dine
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rettighetene dine