Hopp til hovedinnholdet

Jeg får ikke lov å bruke mine egne penger på ny trampoline

Jente 13 år
 

Spørsmål

Kjære ung. Jeg er en jente på tretten. Jeg håper at dette ikke er en for liten grunn å skrive til dere om. Den er hvertfall stor for meg. Alle vennenene mine har skikkelig bra trampoliner. De er store, har bra sprett...vår er veldig dårlig. Den har så dårlig sprett og er veldig gammel og liten. Alle vennene mine tar veldig kule triks og sånn, og jeg vet jeg også kan klare de triksa, men på trampolina vår føler jeg meg ikke trygg nok til å ta de. For den er liten og utrolig gammel. Og jeg føler meg utafor når de har bra trampoliner å øve på og ikke jeg. Jeg har spart sparepenger i MANGE år. Så jeg har over 9000 kr på kontoen min. Og jeg har funnet bra trampoliner til priser langt under det. Men jeg får ikke lov til å få ny, selv om jeg skulle brukt mine egne penger. Når jeg har hjulpet masse og jobbet hardt for de pengene, må jeg vel få lov til å bruke de på det jeg har lyst til? Har ønsket meg dette i flere år. Takk for svar på forhånd. Hilsen meg:)

Besvart 03.05.2019 18:18
 

Svar
Hei!

Takk for at du skriver inn til oss. 

Jeg skjønner at dette er veldig frustrende for deg, og at du virkelig ønsker deg en ny trampoline. 

Ifølge Vergemålsloven § 12 bestemmer man selv over penger man har tjent, etter man er blitt 15 år. Derfor er det nok slik at dine foreldrene kan nekte deg å bruke pengene på en ny trampoline. Jeg vil råde deg til å snakke med dem. Fortell dem hva du tenker og hvorfor du ønsker deg en ny trampoline. Prøv å forklare dem dette fra ditt ståsted, kanskje de vil forstå deg bedre. 

Se gjerne på artiklene under svaret. 

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Hvem bestemmer over pengene dine?

Penger til konfirmasjonen (ung.no)

Krangler du med foreldrene dine om hva du kan bruke egne penger på? Det finnes ikke noe klart svar, men det er vanlig å skille mellom penger du har tjent selv og penger du har fått.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rettighetene dine
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rettighetene dine