Hopp til hovedinnholdet

Skjønner ikke hvordan jeg får 4 i gym i standpunkt?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei Skjønner ikke hvordan jeg får 4 i gym i standpunkt. Jeg fikk 6 på bade 60 meter og cooper test og jeg møter opp vær gym time med full innsats. Folk som ikke gidder å ha gym fikk 4 å. Liksom hva faen jeg har dominert i alle sporter. At FairPlay har mere å si enn ferdigheter er bare for å gi folk uten talent en sjanse. Syntes det er idiotisk. Skulle det vært sånn at folk som får 6 på mattetentamen skal få 4 siden de ikke klarer å sommerbeider og prater i timen. Føler også at skolen er veldig diksrimendene mot gutter. Hvis en jente veier 100 kg og ikke klarer å løpe 10 m fortjener man ikke 5. Det er som at jeg har 70 i iq og får 2 på mattetentamen jeg fortjener ikke 5 da. Kjenne jeg blir ordentlig provosert av der

Besvart 07.06.2019 14:36
 

Svar
Hei!

Elever har rett til å klage på standpunkt. Lærer som har satt karakteren, skal få høre klagen, så skal hun/han forklare vurderingsgrunnlaget. Hvis eleven fortsatt ikke er enig i vurderingsgrunnlaget og vil klage, sendes klagen - med begrunnelse - til skolen. Klagefristen er 10 dager etter at karakteren er delt ut. Du kan lese mer her:

 www.udir.no/regelverkstolkninger/opplaring/Vurdering/behandling-av-klager-pa-standpunktkarakterer-i-fag/2.-hvordan-kan-eleven-og-foreldrene-klage/

Lykke til med prosessen, og god sommer!

 

Vennlig hilsen lærer/rådgiver, ungdomsskole, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan bør man vurderes i gym?

Bør innsats telle for karakteren? Bør privatisteksamen endres til å bli muntlig og praktisk? Hva synes du?

Gå til vote

Slik klager du på karakteren

Tall 1-3 tegnet i sanden (colourbox.com)

Misfornøyd med en karakter? Husk at du kan klage på både standpunktkarakterer og eksamenskarakterer. Hvilke frister gjelder og hvordan skal du gå fram?

Les mer

Hva teller for karakteren?

Prøve på skolen (colourbox.com)

Det er ikke tilfeldig hvordan karakterene fastsettes. Her er en oversikt over hva lærerne vektlegger når de setter karakterer.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rettighetene dine
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rettighetene dine