Hopp til hovedinnholdet

Ungdom med spørsmål om barnetrygd

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Min mor og min far er skilt, og pappa ville at mamma skulle dele barnetrygden med han som ho får av meg og min søster men det ville ho ikke, så ho får alle pengene, men ho gir de ikke til oss! Ho bruker dem selv og setter ikke noe inn på kontoen vår og det er mange ganger det går mange måneder før jeg er hos mamma så da går det mange måneder før ho kjøper mat til meg osv og ho kjøper aldri ting til meg! Er deg ikke normalt da å gi disse penge til barna sine! Jeg blir så lei meg for å tenke på at jeg kunne brukt disse penge på noe nyttig for meg! Min drøm ren New York men ho bruker alle mine penger er det normalt? ( jeg snakker om barnetrygden)

Besvart 16.07.2019 18:21
 

Svar
Hei

Det er foreldrene som får barnetrygd frem til 18 år. Dette er et tilskudd til foreldre der barnet bor uavhengig av inntekt. Det er foreldrene som bestemmer hvordan barnetrygden skal brukes, om det skal gå til mat, klær eller til faste utgifter, da det koster å ha barn. Hvis du ikke bor hos din mor, men hos din far kan han sette fram krav om å motta hele barnetrygden. Det er ikke normalt å gi disse pengene til barna slik at de kan reise til New York.  

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Du kan ringe oss på telefonnummer 116 111. Erfarne vakter tar telefonen hver dag mellom 15:00 og 08:00. I helgene er linjene våre åpne hele tiden. Du velger selv om du vil være anonym.

 

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rettighetene dine
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rettighetene dine