Hopp til hovedinnholdet

Har litt små pupper. Forslag til å få det vekk?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Jeg har et problem me at jeg har litt små pupper. Har dere et forslag for å få det vekk?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmål!

 

Jeg antar at du ønsker å redusere fett på brystet, og få strammere brystmuskulatur. En kombinasjon av styrketrening, helst for hele kroppen, men spesielt for bryst og rygg og utholdenhetstrening vil hjelpe deg. Styrketreningen vil bidra til at muskulaturen blir sterkere og større, og utholdenhetstreningen vil redusere fettet utenpå musklene i stor grad. Også styrketreningen vil redusere fett, men ikke i like stor grad som utholdenhetstreningen.

 

Styrkeøvelser som pushups, dips og benkpress er gode øvelser for brystmusklene. Du kan se flere øvelser ved å klikke her. For videobeskrivelse av øvelser som krever mer utstyr kan du klikke her.

 

Følg disse prinsippene i starten ved styrketrening:

  • Belastning: Fra ingen ytre belastning til 60% av 1 RM (1 RM betyr det du maksimalt klarer å løfte 1 repetisjon)
  • Antall økter: 2-3 per uke
  • Antall repetisjoner: 15 til svært mange
  • Antall serier: 2-5 per øvelse
  • Antall øvelser: 1 til svært mange
  • Pauser: 15 sekunder til 2-3 minutter mellom seriene

Slik trening kan for eksempel gjennomføres ved stasjonstrening eller sirkeltrening, hvor du har gjort et utvalg i øvelser og plassert de i en bestemt rekkefølge (gjerne en sirkel). På denne måten kan du legge inn øvelser for hele kroppen og trene de forskjellige øvelsene etter hverandre. Denne treningsformen blir ofte gjennomført med musikk. Du kan for eksempel dele inn treningen i 40 sekunders arbeidsperioder og 20 sekunders hvileperioder, og bruke hvileperioden til å skifte øvelse (stasjon) i sirkelen.

 

Utholdenhetstrening får du gjennom aktiviteter som jogging, sykling, svømming, gå på ski, gå på skøyter, ulike ballspill, friidrett, orientering, ulike kampsporter, turn eller gå turer i naturen. Les mer om ulike måter å trene utholdenhet på i artikkelen "utholdenhetstrening" som er lenket til under dette svaret:) 2-3 økter utholdenhetstrening i uka vil være utrolig bra!

 

Lykke til!

Vennlig hilsen treningskonsulenten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er utholdenhet og hva er kondisjon?

utholdehnhetstrening (colourbox.com)

Vi bruker ofte ordene utholdenhet og kondisjon om hverandre. Begge deler handler om evnen til å holde på med en aktivitet over tid. Og det kan trenes opp!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp