Hopp til hovedinnholdet

Får ikke lov til å ha hund.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har så lyst til å kjøpe en Chihuahua etter konfirmasjonen. Siden jeg får mange penger da. Mamma og pappa sier nei til dette, og vil ikke snakke om det. Har jeg rettighet for å kjøpe en hund av mine egne penger uten foreldrenes tillatelse? Visst ikke, hva er aldersgrensa? Tusen takk for svar! :D

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Nei, du har nok ingen rett til å kjøpe hund så lenge du bor hjemme hos foreldrene dine. Da er det de som har det siste ordet, men det er jo rett og rimelig at de i alle fall gir deg en god forklaring på hvorfor du ikke kan få dette. Det kan være mange grunner, f.eks. allergi eller at det ikke lov å ha hund der dere bor. Mange unge som ønsker seg hund og får det, er ikke klar over hvor arbeid det er med å ha hund - så da blir det ofte foreldrene som endre opp med å passe hunden.

 

Du får argumentere med at du skal stille opp og vet hvor mye arbeid en hund krever, og at du skal lufte hunden, passe på at den får mat, riktig stell, vaksiner og alt det andre. Kanskje de da innser hvor mye du gjerne vil ha en hund, og at du er klar over alt arbeidet det fører med seg.

 

Når du er 18 år kan du bruke pengene dine fritt på det du vil, men hvis du fremdeles bor hjemme da må du likevel ha tillatelse av foreldrene dine i og med at det er deres hus.

Hilsen redaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rettighetene dine
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rettighetene dine