Hopp til hovedinnholdet

Liker ikke å få ros. Lurer på hvorfor.

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Jeg liker ikke å få ros, jeg kan ofte bli veldig sur når folk roser meg. Hvorfor?

Besvart 19.02.2019 12:45
 

Svar
Hei

Det kan være mange årsaker til at folk ikke liker å få ros. En årsak kan være at man selv sliter med lav selvfølelse og har mange negative tanker om en selv. Da passer ikke rosen inn med ens egne tanker om en selv, og man ender opp å ikke like å få ros og ikke ta til seg rosen. Og kanskje til og med bli sur slik du skriver at du kan bli. En annen årsak kan være sjenanse. Dersom man er sjenert så vil ros ofte innebære oppmerksomhet, og det er jo slik oppmerksomhet det er vanskelige å takle når man er sjenert. Det kan være mange andre årsaker, men du kan jo se om noen av det jeg har skrevet her passer for deg.

Ofte kan det være lurt å snakke med noen dersom man sliter med vanskelige tanker og følelser. Det er noe du kan gjøre, og jeg råder deg til å begynne å snakke med helsesykepleier på skolen der du går. 

Jeg legger ved noen artikler her til deg. 

Med vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sinna? Sånn kan du mestre det!

Sinna jente (colourbox.com)

Sinne og aggresjon kan være skremmende, og er ofte vanskelig å forstå både for den som er sint og de det går ut over. Du kan lære å mestre sinne ditt. Her finner du noen tips om hva du kan gjøre og hvem som kan hjelpe deg.

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Ris og ros/ung.no
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om ris og ros/ung.no