Hopp til hovedinnholdet

Jeg har røyket hasj en gang, men hvor lenge har jeg hasj i blodet i forhold til tisse.

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Jeg har røyket hasj en gang, men hvor lenge har jeg hasj i blodet i forhold til tisse. Har lest at hasj er i tisset et par uker, mens det er lengere i blodet. Er dette sant? Eller er hasjen i blodet bare i noen dager etter røykingen? Skal begynne på testosteron nå etter sommerferien, men hvordan blir det så lenge jeg har røyket hasj? Kan jeg fortsatt begynne på testosteron selv om jeg har røyket hasj. Det er ingen som vet om at jeg har røyka.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Enkeltinntak av cannabis (hasj, marihuana osv) påvises i omtrent en uke på urinprøver (5-10 dager). I blodet påvises det i mindre enn et døgn.

Man pleier å si at bruk av cannabis kan påvises mye lengre i urin enn i blod. Det er kanskje litt rart, for alt som er i urinen, må på en eller annen måte også være i blodet. Men, når man måler bruk av cannabis opererer man med såkalte "terskelverdier", og det betyr at man må være over en viss grense for at noe skal telle som en positiv prøve. I blodet går det raskt under denne terskelverdien. En anen grunn ti lat det er mye lenger i urinen, er fordi i urinen kan man man påvise avfallsstoffer etter cannabisbruk ("metabolitter"), mens i blodet påviser man selve virkestoffet, THC.

Hvis du kun har røkt cannabis en gang (eller veldig sjelden), har det ingen betydning for testosteronbehandlingen din. Vi anbefaler deg RUStelefonens sider om cannabis.

Hilsen RUStelefonen 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Hasj
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om hasj