Hopp til hovedinnholdet

Er det farlig å røyke hasj når jeg har betennelse i bukspyttkjertelen (pankreatitt)?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei, jeg fikk diagnotisert betennelse i bukspyttkjertelen her forleden og fikk beskjed om å holde meg unna alko i minst 3 måneder. jeg hadde en mild akutt form og derfor ikkeno alvorlig og var helt fin igjen noen timer etter hendelsen og fikk derfor reise hjem fra sykehuset dagen etter. det jeg lurer på er om hasj er farlig iforhold til betennelsen slik som alkoholen. jeg nevnte til ambulansen at jeg pleide å røyke en gang iblant og at jeg hadde gjort det en stund, men om de videreførte den informasjonen til legen(e) vet jeg ikke, og jeg lurer derfor på om de ikke nevnte hasjbruk fordi det ikke er så farlig knyttet til betennelsen eller om de ikke visste at jeg pleide å røyke. så er det direkte farlig å røyke hasj knyttet til betennelsen eller er det "greit"?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

På generelt grunnlag kjenner ikke vi til at bruk av hasj påvirker bukspyttkjertel i noen særskilt grad. Men, langvarig bruk kan påvirke immunforsvaret, noe som kan være svært uheldig dersom du har en betennelse i kroppen.

Akkurat hvor farlig det kan være for deg å røyke mens du har denne betennelsen kan ikke vi svare deg sikkert på. Det er også veldig stor forskjell på om du røyker en gang eller to, eller om du røyker ofte over tid. Vi anbefaler deg å ta en prat med legen din om dette på et generelt grunnlag. Sier du for mye om din bruk av cannabis til legen, kan du blant annet risikere at det får konsekvenser for førerkortet ditt - enten kan det bli inndratt eller du kan få utsettelse på å ta det.

Hilsen RUStelefonen 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Avhengighet

Jente røyker (colourbox.com)

Bruken av rusmidler og tobakk (nikotin), kan føre til avhengighet. Hva det skyldes, og hvordan det oppleves kan du lese mer om her.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Alkohol
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om alkohol