Hopp til hovedinnholdet

Jeg blir mer aggressiv når jeg drikker og dagene etter har jeg begynt å glemme ting. Jeg har hatt en tøff barndom. Hvorfor skjer dette nå?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har hatt en tøff barndom hvilket jeg ikke går så spesifikt inn på, bare at jeg ikke snakker så mye utn alkohol i blodet. jeg jobber ganske langt unna mine venner, så mine helger går så å si altid ut på fest, jeg drikker ikke mye polvarer så det går i pils og hjemmebrent... I det siste på fest går det rent, men noe jeg aldri har merket er at jeg begynner å bli mer agressiv og dagene etter har jeg begynt å glemme ting (hvilket jeg egentlig aldri gjør) har dere noe gode svar på hvorfor det skjer nå og hvorfor det ikke har skjedd før?... Jeg gjorde noe jeg angrer på med min aggressivitet så ville prøve ung.no for min første gang takk

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 18 og takk for at du skriver til oss!
Dersom jeg forstår deg rett har du i det siste drukket ren hjemmebrent og blitt mer aggressiv, og dagene etter har du begynt å glemme ting. Alkoholens generelle virkninger kan gi blant annet følgende symptomer: hemmer korttidshukommelsen, øker impulsivitet og aggressivitet, sløver den kritiske sansen, hever stemningsleiet og reduserer konsentrasjonsevnen. Ofte er det også slik at alkoholen forsterker det som er bra, og likeledes forsteker det som ikke er bra. Man kan drikke for å "glemme," men ofte kommer minnene fort tilbake. Hvorfor disse symptomene kommer nå kan henge sammen med flere ting: blant annet hva du har drukket og mengden du har drukket. I tillegg til alkoholen i seg selv vil andre ting i livet kunne spille inn (du skriver at du har hatt en tøff barndom - kanskje er dette noe som har opptatt deg mer i det siste? Eller kanskje har du vært utsatt for påminnere? Andre ting?). Jeg vil råde deg til å oppsøke hjelp så du kan få bearbeidet de erfaringene du har fra egen barndom. Du kan kontakte fastlegen, han eller hun vil som oftest ha god oversikt over hjelpeapparatet i kommunen hvor du bor. Du kan også prate med fastlegen om alkoholen og aggressivitet, og at du opplever redusert hukommelse i dagene etter.
 
Håper dette var til hjelp.
 
Vennlig hilsen psykologen
 
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Alkohol
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om alkohol