Hopp til hovedinnholdet

Jeg føler meg dum men jeg har liksom tenkt på at jeg kan drikke bare ikke bli så innmari full.

Jente 13 år
 

Spørsmål

hei. vi har mye om rus og alkohol på skolen og jeg hører mange som sier at de ikke skal drikke når de blir stor. jeg føler meg dom men jeg har liksom tenkt på at jeg kan drikke bare ikke bli så innmari full. men tenker jeg feil? jeg er jo bare 13 men tenker mye på det som kan hende i framtida. :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du trenger ikke føle deg dum selv om du tenker på at du har lyst til å drikke i fremtiden en gang. Det er helt normalt å tenke på dette og være nysgjerrig. Det som er viktig, er at du venter noen år med å faktisk drikke. Det kan være veldig skadelig å drikke når man er ung. Og jo yngre du er, jo farligere er det.

Snakk med noen om dette. Det er ikke forbudt å snakke om slike ting. Du kan snakke med dine foreldre/foresatte eller med noen på skolen du kjenner godt. Alkohol og andre rusmidler er noe dere sikkert kommer til  å snakke om på skolen uansett. Så du kan vente til det blir tatt opp eller snakke med noen nå.

Hvis du synes det er flaut eller ikke tør å spørre noen, kan du kontakte RUStelefonen anonymt. Her er kontaktinfo for RUStelefonen.

Hilsen RUStelefonen 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ikke om å gjøre å tåle mest alkohol

Full jente (colourbox.com)

Nesten alle mennesker kan drikke alkohol og likevel leve lange, friske liv. Og nesten alle kan bli alkoholikere i ung alder. Alt avhenger at hvordan man drikker.

Les mer

- Drikker alkohol uten å være 18 år

Jente drikker øl

Jeg drikker ofte på fest og sånt, men er jo ikke over 18. Kan jeg få noen straff for det egentlig? Hva skjer hvis politiet ser meg?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Alkohol
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om alkohol