Hopp til hovedinnholdet

Rus og psykisk helse. Hva gjør jeg om jeg drikker for å døyve smerten?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har det vondt, vet ikke hva som kan få meg til å fortsette. Jeg drikker alkohol for å bedøve smerten. Andre har tatt livet sitt for mindre vonde ting enn dette, jeg er fortapt. Uten alkohol så tenker jeg på det vonde, og da dør jeg.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så bra du tar kontakt med ung.no Jeg skjønner at du har det vanskelig om dagen. Det at du tar kontakt med oss ser jeg som ett tegn på at du ønsker å få det bedre med deg selv. Det er ett godt utgangspunkt for at du skal kunne få det bedre med følelsene dine.

Mange mennesker som sliter med vonde følelser og opplevelser ruser seg. Rusen blir en flukt bort fra det vonde. Dessverre er det en kortvarig smertelindring, og det er en dårlig strategi i det lange løp.

Har du vonde opplevelser og følelser hjelper det å snakke med noen. Det å åpne seg opp for ett annet menneske og fortelle, vil for mange være starten på å få det bedre.

Får du det bedre med deg selv, vil din trang til å drikke bort det vonde, bli redusert eller gi seg. Derfor må du ikke gi opp nå! Det er ikke noe galt med deg, men akkurat nå virker det som at du trenger hjelp.

Finnes det en voksenperson som du stoler på? Det kan være alt fra foreldre til helsesøster på skolen. Du kan også oppsøke din lokale helsestasjon for unge der du bor.

Ønsker du å chatte med noen anonymt kan du ta kontakt med Røde Kors hjelpetjeneste Kors på halsen. Tjenesten er anonym og gratis.

Jeg legger også ved noen artikler som kan være til hjelp for deg. Får du bedre kunnskap om rus og psykisk helse, vil det være lettere for deg å forstå det du sliter med. Da blir det også lettere å gjøre noe med selv problemet.

Her kan du også finne mer hjelp og støtte.

Ikke gi opp! Det finnes hjelp å få.

Vennlig hilsen Psykiatrisk sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Jeg orker ikke kjeft for at jeg ruser meg, men vil snakke med noen

Holder seg på hodet (colourbox.com)

Hvem kan jeg kontakte for å snakke om rus? Vil ikke bli kjefta på fordi jeg ruser meg selv, men jeg trenger noen å snakke med om det.

Les mer

Ungdom og psykisk helse

Alle mennesker opplever problemer. Det er normalt og naturlig å ha det vanskelig med følelser og tanker i perioder. Du kan være trist og nedfor, sint eller redd, men oftest går det over igjen. Varer det, er det lurt å prate med noen.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Alkohol
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om alkohol