Hopp til hovedinnholdet

Har jeg lov til å kjøpe rullepapir uten å vise ID?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei. Har tenkt å røyke min første joint med hasj (bruning) som 15 åring. Vet ikke hva jeg trenger for å rulle. Har hørt at de selger rullepapir i kiosker og lignende, men har jeg lov til å kjøpe det uten å vise ID? Hvis dere gidder tar jeg også imot tips på hvordan man ruller og hva mer jeg trenger. Takk!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er i utgangspunktet ingen aldersgrense for kjøp/salg av rullepapir, men enkelte utsalgssteder velger likevel å motsette seg salg av dette til mindreårige. I Tobakksskadeloven § 17 heter det riktignok at "det er forbudt å selge eller overlate tobakksvarer, røykeutstyr, tobakkssurrogater eller tobakksimitasjoner til personer under 18 år" - men hvorvidt rullepapir defineres som røykeutstyr eller ikke, vet vi dessverre ikke sikkert.

Utover dette kan vi ikke fortelle deg hvordan du ruller en joint - det blir en type brukerveiledning vi ikke gir.

For øvrig vil vi oppfordre deg til å utsette disse planene noen år, og på det tidspunktet vurdere om du fremdeles er nysgjerrig på å røyke hasj. Grunnen til at vi sier dette er fordi du ennå er forholdsvis ung, og derfor også mer utsatt for mulige skadevirkninger av hasj (og rus generelt). Hasj er et rusmiddel som forutsetter et høyt nivå av psykisk stabilitet og modenhet, noe de fleste oppnår først litt senere i livet.

Hilsen RUStelefonen 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål om rus? Spør RUStelefonen!

Rustelefonen

Hva er khat? Hva er bivirkningene av amfetamin? Hvor full blir jeg av en sekspakning øl? Blir man kåt av Ecstasy? RUStelefonen gir deg faktabaserte, ikke-moraliserende svar og du er anonym.

Les mer

Cannabis – hva er hasj og marihuana?

Cannabis (bildet er hentet fra www.colourbox.com).

Cannabis er det mest brukte illegale stoffet i Norge. Cannabis er samlebetegnelse på hasj, marihuana og cannabisolje. Les om hva som er forskjellen, og om stoffene THC og CBD som finnes i cannabis.

Les mer

Er det farlig å røyke hasj?

Jente røyker hasj (colourbox.com)

Er det egentlig farlig å røyke hasj? Les om rusen og hvilke konsekvenser cannabisbruk har på kort og lang sikt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Hasj
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om hasj