Hopp til hovedinnholdet

Spørsmål om hasj, Isotetinoin og blodprøver. 

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 16, som går på istretinoin, derfor tar jeg regelmessig blodprøver. En vennine og jeg har snakket om å røyke hasj snart. Vil dette vise seg på blodprøvene? Jeg tar foresten blodprøvene for å sjekke at jeg ikke er gravid, og at det går fint med leveren min. Jeg har røyket hasj to ganger før, med stort mellomrom mellom begge gangene. Jeg har også full forståelse for konsekvensene og har lest meg masse opp på dette, hvis kroppen min hadde reagert dårlig på dette vil jeg ikke gjort det igjen.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Hasj vil ikke vise på «vanlige blodprøver», eller på de prøvene en vanligvis tar når en står på Isotretionin og skal sjekke leveren. 

For å finne spor av hasj i urin eller blod, må man lete aktivt etter det. Man må altså først mistenke det, og så bestille blodprøver av akkurat dèt/hasj. 

Så dette vil nok ikke vise på de prøvene du tar vanligvis. Hasj påvirker vanligvis ikke leveren på en skadelig måte direkte. 

MEN. Hasj er et rusmiddel og det er ulovlig. Hasj har alvorlige bivirkninger, det kan blant annet utløse psykoser og øker risikoen for psykisk sykdom. Så det er noe jeg vil fraråde deg å prøve. 

rustelefonen.no , kan du få mer (nøktern og faglig) informasjon om hasj og andre rusmidler. 

Vennlig hilsen legen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Cannabis – hva er hasj og marihuana?

Cannabis (bildet er hentet fra www.colourbox.com).

Cannabis er det mest brukte illegale stoffet i Norge. Cannabis er samlebetegnelse på hasj, marihuana og cannabisolje. Les om hva som er forskjellen, og om stoffene THC og CBD som finnes i cannabis.

Les mer

Er det farlig å røyke hasj?

Jente røyker hasj (colourbox.com)

Er det egentlig farlig å røyke hasj? Les om rusen og hvilke konsekvenser cannabisbruk har på kort og lang sikt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Hasj
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om hasj