Hopp til hovedinnholdet

Prøvde å ta hasj, skal ta mer eller slutte?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Jeg lurer på hvordan framtiden min kan bli for jeg prøvde å ta harsj å det var veldig godt men min mor sier at harsj ikke er bra for men hun vet ikke at jeg prøvde det men va burde jeg gjøre ta mer eller slutte.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Ja du er kanskje ikke overrasket over svaret vårt når vi anbefaler deg å ikke røyke hasj igjen. For det første er du så ung at rusmidler kan skade din videre utvikling. Bruk av hasj kan også gå utover hukommelse og skolepresentasjonene din. I tillegg kan du også pådra deg andre psykiske problemer som f.eks angst hvis du bruker det mye.  

Du skriver at du synes det var veldig godt å ta hasj. Det er det mange som gjør og derfor blir også noen ganske avhengige av det. I tillegg til avhengighet og skader av det kan bruk av hasj også få en rekke andre uheldige konsekvenser for deg. Tenk på hvis du har lyst å ta trafikalt grunnkurs (bil- og motorsykkelsertifikat) det får du ikke lov til hvis du blir tatt i å røyke hasj. Du kommer ikke inn i militæret heller, og kan få problemer med å komme inn i USA hvis du vil dra dit senere. 

På lenken under finner du informasjon om straff ved ulike former for lovbrudd. Du kan jo om straff, avhengighet og skader som vi har lenket til. Når du har lest det er det kanskje lettere å bestemme deg for om du skal gjøre det igjen.

Hilsen RUStelefonen 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Hvordan skal jeg klare å slutte med hasj?

Hasj (colourbox.com)

"Jeg vil, men klarer ikke å slutte med hasj. Jeg tok noen trekk fra en joint da jeg var 12, og så var jeg hekta. Nå er jeg 16 og når jeg ikke får meg noe så får jeg angst".

Les mer

Er det farlig å røyke hasj?

Jente røyker hasj (colourbox.com)

Er det egentlig farlig å røyke hasj? Les om rusen og hvilke konsekvenser cannabisbruk har på kort og lang sikt.

Les mer

Lovbrudd av de mellom 15 og 18 år

Gutter i hettejakke

Du er over den kriminelle lavalderen, men likevel ikke myndig. Hvilke regler gjelder for deg mellom 15 og 18?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rusmidler
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rusmidler