Hopp til hovedinnholdet

Hasj og svetting.

Gutt 18 år
 

Spørsmål
Hei!

Jeg er en gutt på 18 som har røyket hasj siden sommerferien til nå. Har egentlig ikke merket noen bivirkninger helt til nå når jeg koblet sammen svette -problemet mitt med hasjen etter å ha lest litt på internett. Jeg dusjer 2 ganger dagen, alltid rene klær, men likevel svetter jeg MYE under armene! Det startet for rundt 3mnder siden, og jeg svetter 910 gang i sosiale sammenhenger! Det er veldig rart ettersom jeg aldri har brukt å svette noe spesielt mye før + er ganske sikker på meg selv. Kan vel også legge til at svetten er "ren" og at jeg bare svetter fra armhulene.Har også lest at hasj kan gi redusert allmenntilstand. Hvor lenge etter man har sluttet isåfall? Har merket at jeg er litt tregere nå enn før. Skjønner at det ikke er noe fasitsvar her, men noe kan du vel gi? Har jeg virkelig blitt "dum" for livet? Har hatt nykteruke før, og bestemt meg for å gå fra å røyke 4-5 ganger i uken, til en joint i helgen nå ; ))

Vårt svar:

Hei!Det kan høres ut som om svetteproblemet ditt er angstrelatert, spesielt siden svettingen stort sett kun forekommer i sosiale sammenhenger. Vi kan også legge til at angstproblematikk er en relativt vanlig bivirkning av omfattende hasjrøyking. Økt svetting kan også være et abstinenssymptom når man forsøker å slutte etter å ha røyket hasj i lengre tid.

----Jeg svetter akkurat like mye når jeg er sosial eller alene. Er nesten 100% sikker på at det ikke har noe med angst å gjøre. Jeg svetter også når jeg røyker hasj, eneste gangene jeg ikke svetter er når jeg sover + sist torsdag svettet jeg ingenting på skolen (veit ikke hvorfor). Det jeg lurer på, er om hasjen kan ha ødlagt slik at jeg kommer til å svette slik lenge? Det har heller ikke noe med abstinenssymptom fordi jeg sluttet å røyke i ukedagene uten noen problemer. (uke 2)Hva kan jeg gjøre for å få svettingen til å forsvinne? Kommer jeg til å svette like mye hvis jeg bare røyker i helgene? Fins det ikke noe jeg kan smøre på elller noe? Eller noe jeg bør spise mer av? Er også ganske klam i hendene for tiden.. Det er helt jævlig
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei igjen!

Det kan hende at din svetting er relatert til hasj. Selv om du ikke røyker like mye, kan det allikevel forårsake svetting. Hvis du lar være å røyke i to-tre uker skal det være vesentlig mindre hasjrelatert svetting. Dette vil bli bedre hvis du ikke røyker i det hele tatt, heller ikke i helgene.

Hvis du ikke blir bedre på tross av at du ikke røyker, anbefaler vi deg å snakke med legen din og finne ut hva som forårsaker dette.

Hilsen RUStelefonen 08588
Ring eller SMS til 08588
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Hasj
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om hasj


Quiz: Hva vet du om husleia di?

Har jeg lov å ha fest?