Hopp til hovedinnholdet

Ble tvunget til å drikke alkohol

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jente 04, jeg og kjæresten min 03, dro på byen for noen dager siden.. da møtte vi tilfeldigvis noen fulle gutter 16-18 ca år. Når kj min skulle på do på et gatekjøkken kom en av guttene bort til meg å spurte om jeg ville ha, jeg sa neitakk å gikk vekk, så kom han ene bort til meg.. tror han var litt full: drikk eller banker vi kj din.. jeg ville ikke det skulle skje så jeg tok litt.. så kom kj min å dro meg ut bak et hus å spurte hva jeg drev med.. jeg klarte ikke svare jeg ble sykt kvalm og svimmel, han ringte storebroren sin å ba han hente oss... ingen vet om det ikke broren hans heller!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Dette høres ikke bra ut i det hele tatt. Når de guttene truet og tvang deg til å gjøre en slik handling imot din vilje er det en kriminell handling, og du bør helt klart vurdere å anmelde dette forholdet til politiet.

Vi kan kanskje betrygge deg med at du ikke vil ta fysisk skade av å ha drukket litt alkohol, selv om det er helt naturlig å reagere med kvalme/svimmelhet når du har lite eller ingen erfaring med alkohol. Men dette høres likevel ut som en traumatisk opplevelse, og hvis du sliter med denne episoden i ettertid, bør du vurdere å snakke med noen profesjonelle som kan hjelpe deg, som f.eks. helsesøster på skolen, en helsestasjon for ungdom eller en psykolog.

Du bør også være åpen om dette med kjæresten din og din egen familie, slik at de kan gi deg den støtten du trenger.

Hilsen RUStelefonen 915 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer

- Truer en annen med vold

Gutt truet med bank (colourbox.com)

Jeg blir plaget av noen i nabolaget, og er lei av å høre dem snakke dritt om meg. Jeg ropte til den ene at jeg skal få med noen kompiser og knekke fingra på ham for å lære ham å holde kjeft. Er det ulovlig å si?

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rusmidler
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rusmidler