Hopp til hovedinnholdet

To av mine venner røyker hasj.

Jente 13 år
 

Spørsmål

hei:) jeg er en jente på 13 år og har to guttevenner på 13 år. Disse guttene har nå røyket hasj 3 ganger på 1 og en halv uke...... jeg vet ikke hva jeg skal gjøre og jeg har snakket med dem om det, de vil ikke at jeg skal si det til noen og det har jeg heller ikke gjort. hva skal jeg gjøre? vennlig hilsen en jente som ikke vet hva hun skal gjøre!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til Ung.no, jente 13 år.

To av dine venner som er jevngamle med deg røyker ganske mye hasj, og du er selvsagt bekymret for dem.

Så flott at du har tatt dette opp med dem. Har du klart å formidle hvor bekymret du er? Du har lovet begge to å ikke si det til noen, og det skjønner jeg er vanskelig.

Det viktige nå er at du ikke blir sittende alene med din bekymring, men at du faktisk får pratet med noen om dette. Hvis du ikke vil snakke med noen du kjenner om det, kan du kontakte Rustelefonen anonymt på telefon 08588. Du kan ringe hver dag mellom 11-19, eller du kan chatte med dem på hverdager mellom 14-17. Jeg er sikker på de kan hjelpe deg videre.

Du kan også ta kontakt med helsesøster og spørre om råd. Helsesøster har taushetsplikt.

Ønsker deg lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål om rus? Spør RUStelefonen!

Rustelefonen

Hva er khat? Hva er bivirkningene av amfetamin? Hvor full blir jeg av en sekspakning øl? Blir man kåt av Ecstasy? RUStelefonen gir deg faktabaserte, ikke-moraliserende svar og du er anonym.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

- Jeg har venner som ruser seg mye

Røyker hasj (colourbox.com)

Jeg mistenker en venn av meg for å ha problemer med rus. I dette tilfellet hasj. Har alltid visst at han har røyket det, men i de tilfellene har det ikke vært så ofte og ganske uskyldig. I det siste har det blitt verre. Hvordan kan jeg hjelpe ham?

Les mer

Sett dine egne grenser

Ungdommer (colourbox.com)

Alle har rett til å sette sine egne grenser for hvor nærgående andre får være. Noen må stoppe opp et godt stykke unna, andre får lov til komme næmere, og noen får komme veldig tett.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rusmidler
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rusmidler