Hopp til hovedinnholdet

Jeg tar flere piller enn jeg trenger. Hva skal jeg gjøre?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har slitt en god del den siste måndten.. og jeg har lagt merke til at jeg tar flere piller en jeg trenger, eller har lov til. Dette spørsmålet er kanskje mer om avhengighet. Jeg tror er pillemisbruker... i fjor fikk jeg anti-depressiva (zoloft) og vival en ganske kort stund, og dessverre tok jeg en stor overdose på disse og flere... noen måndter etterpå kjenner jeg trangen til å fortsette å ta piller, uten at jeg har «behov». Nå i desember fikk jeg på nytt anti-depressiva (fontex) og har fått en del forskjellige sovemidler når jeg har vært innlagt på psykiatrisk... hver eneste dag tenker jeg på å ta piller som jeg ikke burde ta og jeg merker en craving, som ikke går vekk og da tyr jeg til alkohol... hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 16 år


Takk for at du skriver til oss i Ung.no og forteller til oss hvordan kan kjenne trang etter legemidler og alkohol. Jeg syns det er modig av deg å fortelle dette til oss og jeg er helt sikker på at det er mange som kan kjenne seg igjen i det du skriver om.

Det at du selv er bekymret og er klar over at dette kan være skadelig for deg er et stort og viktig skritt for deg.

Jeg vil derfor anbefale deg å snakke med legen din om din frykt for avhengighet og at du også bruker alkohol når du ikke har medikamenter.

Beroligende piller og alkohol kan dempe ubehagelige følelser og uro og det er nok dette som gjør at trangen ikke forsvinner men blir sterkere.

Vonde følelser og uro går det heldigvis an å gjøre noe med uten medikamenter og alkohol og derfor er det viktig at du snakker med noen om det du sier til oss.

Det finnes hjelp å få og jo tidligere du får hjelp jo bedre er det for deg slik at du ikke risikerer og sakte men sikkert haven i en avhengighet som er vanskelig for deg.

Jeg legger ved noen artikler til deg som du kan ha nytte av å lese.

Ønsker deg alt godt og at du får det bedre snart!

God klem til deg!

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Rus: kontakttelefoner

Jente ser på mobilen sin (colourbox.com)

Hva kan du gjøre hvis du har et rusproblem? Eller en venn eller noen i familien sliter med det? Da er det hjelp å få.

Les mer

Avhengighet

Jente røyker (colourbox.com)

Bruken av rusmidler og tobakk (nikotin), kan føre til avhengighet. Hva det skyldes, og hvordan det oppleves kan du lese mer om her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Alkohol
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om alkohol