Hopp til hovedinnholdet

Hvor lenge varer bivrkninger etter å ha sluttet å røyke hasj

Gutt 17 år
 

Spørsmål

hei jeg sluttet å røyke hasj for ca. 2 uker siden og jeg røyket 1 år i strekk, jeg har hatt veldig rare/syke drømmer folk sier man kan få mareritt etter att man har sluttet å røyke hasj men jeg har ikke akk hatt mareritt men VELDIG tankefulle drømmen. Jeg har drømt vær dag disse 2 ukene om ting som har skjedd i livet mitt som er veldig sterkt for meg, ting som jeg har angret på i lang tid, og ting som jeg vil gjøre. jeg våkner opp svett på lårene og dyna er klissvåt vær morgen, disse drømmene syker meg ut og jeg har blitt heftig deprimert og jeg har fått veldig dårlig selvtillit noe jeg ikke har hatt tidligere. det har blitt bedre nå i det siste. altså jeg kunne bare tatt å kjøpt hasj for å gjør det bedre men vil ikke.. vet dere når disse drømmene og deprisjonen går over, blir det bedre og er det noen andre bivirkninger jeg ikke vet om?

Besvart 16.04.2018 15:08
 

Svar
Hei


Så fint at du har bestemt deg for å slutte, godt jobbet!

Det du beskriver er vanlige bivirkninger/abstinenser etter å ha sluttet å røyke hasj.

Den første perioden er verst, men det vil bli bedre. De første to til tre ukene er det gjerne en del fysiske bivirkninger; som for eksempel svetting om natten. I tillegg føler mange på angst og bekymring. Det kan i denne perioden være vanskelig å bearbeide disse følelsene da de kan oppleves som veldig sterke.

Etter ca tre uker vil abstinensene, både fysisk og psykisk, avta og du vil merke en forandring. Det vil bli lettere å holde fokus og se fremover. Denne perioden kan beskrives som starten på en ny identitetsutvikling; deg selv uten hasjen. Etter fem til seks uker er abstinensene som regel borte og du vil føle deg fin igjen.

Anbefaler deg å ta en titt på vår app om hasjavvenning .

Hilsen RUStelefonen 915 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Rus: kontakttelefoner

Jente ser på mobilen sin (colourbox.com)

Hva kan du gjøre hvis du har et rusproblem? Eller en venn eller noen i familien sliter med det? Da er det hjelp å få.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

- Hvordan skal jeg klare å slutte med hasj?

Hasj (colourbox.com)

"Jeg vil, men klarer ikke å slutte med hasj. Jeg tok noen trekk fra en joint da jeg var 12, og så var jeg hekta. Nå er jeg 16 og når jeg ikke får meg noe så får jeg angst".

Les mer

Slutte med hasj/mariuana?

Hasj (colourbox.com)

Ønsker du å slutte med hasj/marihuana? Her får du gode råd. Det er mange som kan hjelpe deg og det ER mulig å slutte!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rusmidler
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rusmidler