Hopp til hovedinnholdet

Blande alkohol og hasj - farlig?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei! Lurte på om det er farlig å røyke hasj og drikke alkohol rett etter når eg eg er påvirka av hasj? Har hørt at det er veldig farlig.. så eg lurte pp om det er farlig og om eg ikkje gjere det?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Dette kommer veldig an på hvor mye det er snakk om. Hvis du har drukket mye alkohol og så røyker hasj, kan du riskere å bli overstadig full, svimmel, kvalm, kaste opp og få black out. Det kan jo føre til uhenldige situasjoner og handlinger du ikke har kontroll på.

Hvordan man reagerer på denne blandingen, og på hasj spesielt, er veldig avhengig av hvordan du er "skrudd sammen". Noen mennesker får veldig ubehagelige reaksjoner av hasj, andre gjør ikke det. For de fleste vil en slik rusepisode ikke føre til veldig alvorlige skader, men hvis det er noe man gjør ofte (eller er veldig full, som sagt), kan det føre til farlige situasjoner og sterk og ubehagelig rus.

Hilsen RUStelefonen 915 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Cannabis – hva er hasj og marihuana?

Cannabis (bildet er hentet fra www.colourbox.com).

Cannabis er det mest brukte illegale stoffet i Norge. Cannabis er samlebetegnelse på hasj, marihuana og cannabisolje. Les om hva som er forskjellen, og om stoffene THC og CBD som finnes i cannabis.

Les mer

Virkning av alkohol i kroppen

Drikker øl

Kort tid etter at man drikker alkohol vil de fleste begynne å kjenne virkningene. Les om hvordan alkoholen påvirker kroppen din og hvordan du kan måle promille i blodet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Alkohol
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om alkohol