Hopp til hovedinnholdet

Hjelper det å bruke hasj når man har ADHD?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har ADHD og jeg har røyket (hasj) ca i 7 mnd og jeg føler meg mye bedre etter og mens jeg har røyka i motsetning mens jeg brukte concerta og mange andre medisiner har jeg bare følt smerte og dårlig følelser i kroppen og jeg lurte på om det går an å få medisinsk marihuana eller om det er noe feil med meg eller om det egentlig hjelper å røyke hasj mens man har ADHD om det hjelper

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så bra at du spør og sjekker opp hva som kan fungere for deg.

Det er dessverre flere ungdommer som opplever at hasj har en positiv effekt, og flere opplever at det fungerer bedre enn tradisjonell medisinering mot ADHD. Bivirkninger av hasj kommer snikende etterhvert og det kan gi varige skader av hjernen. Så hasj gir mer plager enn hjelp på sikt. Det at hasj er ulovlig og straffbart er også et argument som gjør det litt risikabelt å bruke. 

Snakk med fastlegen din om dette. Noen opplever at hormonforandringer i kroppen virker inn på medisiner for ADHD, sånn at medisinene endrer virkning i ungdomsalderen. Kanskje du kan prøve en annen lovlig medisin som virker bedre? Trening, kosthold, gode søvnvaner og andre gode levevaner kan også hjelpe når man har ADHD. Har du kontakt med en spesialist på ADHD? Det kan være lurt å bestille en time for å snakke om hvordan du kan ha det best mulig med de utfordringene du har. Det å ha ADHD kan også være en ressurs. Så snakk gjerne med noen om hvordan du kan bruke dine ressurser. Medisiner og rusmidler kan hindre deg i å utnytte fordelene av det å ha ADHD, så prøv å finn mer ut av hva som fungerer for deg nå og fremover. Hasj vil sannsynligvis skape mye trøbbel for deg fremover hvis du fortsetter å bruke det. 

Se denne artikkelen på forskning.no. Se også vedlagte artikler og  denne artikkelen som har stått i Aftenposten. 

Lykke til videre og ta godt vare på deg selv.

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Cannabis – hva er hasj og marihuana?

Cannabis (bildet er hentet fra www.colourbox.com).

Cannabis er det mest brukte illegale stoffet i Norge. Cannabis er samlebetegnelse på hasj, marihuana og cannabisolje. Les om hva som er forskjellen, og om stoffene THC og CBD som finnes i cannabis.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Hasj
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om hasj