Hopp til hovedinnholdet

Venn vil røyke hos meg

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei jeg har en venn på 14 som har begynt og røyke og nå hvil han prøve hasj han lurer på om han kan komme til meg for og prøve det siden det ikke er noen hjemme hos meg er dette lurt jeg hvil jo passe på han hvis det skjer noe?

Besvart 12.06.2018 13:54
 

Svar
Hei

Dette er ikke en god idé. Det er ikke din oppgave å passe på at det ikke skal skje noe med vennen din når han skal putte i seg rusmidler. Det kan også få negative konsekvenser for deg dersom han bruker cannabis eller andre rusmidler hjemme hos deg. Dessuten kan ikke du noe om dette. Hva skal du eventuelt gjøre "dersom det skjer noe?" 

Vi synes du skal sette en klar og tydelig grense for hva som skal skje hjemme hos deg. Hva han gjør andre steder, kan han bestemme selv, men feks. kan du foreslå at dere kan være hjemme hos deg uten å bruke noe rus. Det er jo mange andre ting dere kan finne på.

Hilsen RUStelefonen 915 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Cannabis – hva er hasj og marihuana?

Cannabis (bildet er hentet fra www.colourbox.com).

Cannabis er det mest brukte illegale stoffet i Norge. Cannabis er samlebetegnelse på hasj, marihuana og cannabisolje. Les om hva som er forskjellen, og om stoffene THC og CBD som finnes i cannabis.

Les mer

Spørsmål om rus? Spør RUStelefonen!

Rustelefonen

Hva er khat? Hva er bivirkningene av amfetamin? Hvor full blir jeg av en sekspakning øl? Blir man kåt av Ecstasy? RUStelefonen gir deg faktabaserte, ikke-moraliserende svar og du er anonym.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap