Hopp til hovedinnholdet

Hvor mange mg concerta alza 54 medisiner skal til at det blir dødelig?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hvor mange mg concerta alza 54 medisiner skal til at det blir dødelig?

Besvart 29.06.2018 18:30
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til ung.no!
 

Jeg kan dessverre ikke svare deg på det du lurer på. Dette først og fremst fordi vi i Ung.no ikke kan besvare dette. Det er individuelt hva hver og en tåler av ulike medisiner. Jeg kan heller ikke svare deg på det fordi jeg ikke ønsker at du skal ta medisiner utover den dosen som er anbefalt av legen din.

Spør du om dette fordi du har tanker om å ta ditt eget liv, så må du få hjelp fra voksne. Helsesøster på helsestasjon for ungdom, kan være første skritt for å få det bedre, men du kan også snakke med foreldrene dine, en lærer eller en annen voksen. Det viktigste er at du får noen å snakke med om dette. Det vil hjelpe å snakke med en som har kunnskaper om dette og som står utenfor situasjonen.

Mange er så flaue og skamfulle over det hele at man stenger seg inne med følelsene sine. Hvis det er sånn for deg er det utrolig viktig at du prøver å overvinne denne skamfølelsen, og søker hjelp. Fagfolkene er der for å hjelpe deg, og du vil få respekt og omsorg. Alle du snakker med har taushetsplikt, så du skal ikke være redd for at noe du sier kommer ut til andre. Kanskje føles det ikke så flaut hvis du prøver å tenke på at du ikke er den eneste som har forsøkt selvmord. Det er ikke flaut å søke hjelp, det er tvert imot veldig modig. Det å snakke om tingene sammen med fagfolk er helt avgjørende for å unngå å havne i samme situasjon på nytt.

Dersom det er slik at du har det vondt nå og ikke ser lys i din situasjon så er det helt nødvendig at du prater med noen. Om du ikke vil snakke med noen ansikt til ansikt kan du ringe Alarmtelefonen på tlf 116 111.

Det finnes hjelp å og få og selv om det ser mørkt ut nå så går det an å få det bedre!

Lykke til! Jeg ønsker deg alt godt!!

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Giftige midler

Gjødsel (www.colourbox.com)

Hva skjer hvis du får i deg stoffer kroppen din ikke tåler? Og hvilke stoffer er egentlig farlig? Giftinformasjonen gir deg svar på telefon og nett.

Les mer

Spørsmål om rus? Spør RUStelefonen!

Rustelefonen

Hva er khat? Hva er bivirkningene av amfetamin? Hvor full blir jeg av en sekspakning øl? Blir man kåt av Ecstasy? RUStelefonen gir deg faktabaserte, ikke-moraliserende svar og du er anonym.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å ha det vondt. Selv om alt føles svart finnes det løsninger på mer enn du tror. Har du ingen å prate med, må du ikke være redd for å oppsøke profesjonell hjelp.

Les mer

Depresjon og selvmordstanker, hva kan du gjøre?

13 ting du må vite (nrk.no)

Livet kan være skikkelig dritt av og til, kanskje spesielt for ungdom. Newton har laga en film om dette, med 13 ting du bør vite om depresjon og vanskelige følelser.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rusmidler
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rusmidler