Hopp til hovedinnholdet

Han tok Tramadol som rusmiddel og ble kvalm og dårlig.

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei vet ikke om dette er krise for dere med det er det for meg. For rundt 3-4 dager siden så brukte jeg tramadol som rusmiddel. Første dag 150mg på engsng og dagen etter 150mg med mellom rom. Etter det kjente jeg meg nesten syk. Fikk vondt i hode, ble kvalm, spøy, og ble trøtt og sliten. Litt svimmel. Det har gått 3 dager siden tror jeg siden jeg tok tramadol sist så har jeg blitt litt bedre. Men har veldig angst fordi jeg er redd tramadolen har gjort noe skade på kroppen min som noe nevrologisk. Kan det hende? Er veldig redd. Men kan det også være noe annet som virus? Fordi på rundt samme tid ble flere i familien min syk. Er på ferie i Frankrike så kan det ha noe med det å gjøre? Akkurat nå har jeg egt bare litt vondt i hode og magen og litt synsforstyrrelser. Hva burde jeg gjøre? Burde jeg være redd? Håper dere kan gi meg et svar. Takk

Besvart 21.07.2018 13:52
 

Svar
Hei gutt (15)

Tramadol er et sterkt smertestillende medikament som er svakt avhengighetsskapende, men den mengden du har tatt er IKKE stor nok til å skade kroppen din. Det du har kjent på kroppen er bivirkninger av Tramadol.

Når det gjelder dosering så vil ikke 150mg gi deg særlig rus, men du vil bli trøtt og sløv, derfor skal man ikke kjøre bil (eller andre maskiner) under påvirkning. 

Personer som trenger Tramadol pga sterke smerter kan få opp til 100 mg 4 ganger daglig. Det vil si at den mengden du har tatt ikke er stor nok til å skade leveren eller nyrene dine (det er disse organene som først blir skadet av for store mengder tramadol), men er en stor dose innenfor normalen.

Symptomene du har kjent, som hodepine, kvalme/oppkast, trøtthet og slitenhet er vanlige bivirkninger av Tramadol (Felleskatalogen.no).

Om et par dager vil jeg tro at du er i fin form igjen. 

Medisiner bør kun tas etter foreskrivning fra lege og ikke for å ruse seg. Det er mange grunner til at rus er dårlig for deg.

Ta gjerne en titt på artiklene jeg legger ved.

Hilsen Helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Mye alkohol og rus hjemme?

Drikker alkohol (colourbox.com)

Du er ikke alene om å ha foreldre som drikker for mye eller ruser seg. Det er vanskelig i hverdagen, og kanskje ekstra vondt i ferier.

Les mer

Rus: kontakttelefoner

Jente ser på mobilen sin (colourbox.com)

Hva kan du gjøre hvis du har et rusproblem? Eller en venn eller noen i familien sliter med det? Da er det hjelp å få.

Les mer

- Jeg orker ikke kjeft for at jeg ruser meg, men vil snakke med noen

Holder seg på hodet (colourbox.com)

Hvem kan jeg kontakte for å snakke om rus? Vil ikke bli kjefta på fordi jeg ruser meg selv, men jeg trenger noen å snakke med om det.

Les mer

Spørsmål om rus? Spør RUStelefonen!

Rustelefonen

Hva er khat? Hva er bivirkningene av amfetamin? Hvor full blir jeg av en sekspakning øl? Blir man kåt av Ecstasy? RUStelefonen gir deg faktabaserte, ikke-moraliserende svar og du er anonym.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse