Hopp til hovedinnholdet

Hukommelsestap av rusmidler?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei. For en stund tilbake var jeg med broren min. Vi drakk, og jeg vet at jeg også fikk i meg flere rivotril tabletter og også litt amfetamin. Jeg husker ikke så veldig mye fra kvelden annet at jeg ble kjent med noen, og jeg husker små glimt fra at broren min ikke var i leiligheten,så var jeg på badet med en fyr. Dagen etter så jeg på telefonen min og da hadde jeg tatt bilde av denne fyren, så hadde jeg skrevet: ''jeg hadde sex med han!!'' Jeg husker ikke om vi hadde sex eller ikke, eller hva som skjedde, og det er det som skremmer meg. Kan noen av de stoffene jeg tok ha påvirket hukommelsen min? Jeg drikker alkohol hver helg, og har aldri opplevd lignene med det. Tror du vi hadde sex eller ikke? Jeg syns det er ekkelt å ikke huske noe av det som skjedde. Jeg husker bare små glimt.

Besvart 02.10.2018 16:25
 

Svar
Hei

Dette høres ut som en veldig ubehagelig opplevelse. Vi kan dessverre ikke si noe sikkert om hva som skjedde med deg den kvelden - og hvis dette er noe som skjedde for en stund siden, er det tvilsomt at helsepersonell vil kunne avdekke om du hadde hatt sex eller ikke. Uansett kan det være greit for deg å få snakket med noen om denne ubehagelige opplevelsen - f.eks. hos en helsestasjon for ungdom. Du finner tips til andre du også kan snakke med i vedlagte artikler.

Når det gjelder hukommelsestap, kan både alkohol og Rivotril forårsake dette, særlig når de tas sammen. Det er faktisk en veldig sannsynlig forklaring på hvorfor du husker såpass lite av denne kvelden. Du får dessverre ikke gjort noe med hva som har skjedd i fortiden, men i fremtiden bør du altså være veldig forsiktig med denne typen stoffer, slik at du kan unngå å havne i lignende situasjoner igjen.

Se flere tips i artiklene nedenfor. 

Vi håper det går bra med deg nå, og at du tar kontakt igjen hvis du har flere spørsmål. 

Hilsen RUStelefonen 915 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Få hjelp etter seksuelle overgrep

Jente med ryggen til (www.colourbox.com)

Har du vært utsatt for overgrep? Da er det viktig at du oppsøker hjelp. Det er mange steder som kan hjelpe deg. Her er en oversikt over noen av dem.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Virkning av alkohol i kroppen

Drikker øl

Kort tid etter at man drikker alkohol vil de fleste begynne å kjenne virkningene. Les om hvordan alkoholen påvirker kroppen din og hvordan du kan måle promille i blodet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Alkohol
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om alkohol