Hopp til hovedinnholdet

Lurer på om jeg har en nevrologisk skade etter å ha prøvd ecstasy

Jente 16 år
 

Spørsmål

For ca. 5 uker siden prøvde jeg ecstasy. Slet med verre depresjon og angst enn jeg noen gang har gjort. Er ikke like ille nå, men har leamus, svimmelhet og dirrende syn tror jeg. Lurer på når ting går bort eller om jeg har en nevrologisk skade elns. Er lei nå og vil ta livet mitt. Angrer på hva jeg har gjort. Kjennes ut som at hodet og kroppen min dirrer osv.

Besvart 22.10.2018 20:28
 

Svar
Hei

Ecstasy/ MDMA er et veldig uforutsigbart stoff, og det er uklart hvilke langtidsvirkninger det kan ha. Flere rapporterer om plager i ettertid av MDMA/ecstasybruk, som f.eks. depresjon, likegyldighet og lavt energinivå. Flere rapporterer også om angst og følelse av trykk i brystet, søvnproblemer, hukommelsestap og humørsvingninger.
Vanligvis vil disse plagene gå over i løpet av noen uker, og det anbefales å oppsøke hjelp hvis de vedvarer. 


MDMA/ecstasy kan utløse psykisk sykdom hos de som er disponerte for det, for eksempel depresjon og angst. Panikkangst kan inntreffe selv lenge etter at stoffet ble tatt. 

Jeg vil anbefale deg å ta kontakt med helsesøster på skolen, Helsestasjon for ungdom eller din fastlege for en samtale og vurdering av dine plager.

Du kan også kontakte RUStelefonen hvis du har spørsmål angående rusmidler, se vedlagte artikkel "Spørsmål om rus? Spør RUStelefonen!". 

Lykke til! 

Vennlig hilsen legen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Akutt behov for helsehjelp

Ambulanse (foto: ung.no)

Alle kommuner i Norge har en legevaktordning for øyeblikkelig helsehjelp hele døgnet. Ring 116 117 for å komme i kontakt med legevaktsentralen i området der du oppholder deg. Er det akutt og står om liv, ring 113.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Spørsmål om rus? Spør RUStelefonen!

Rustelefonen

Hva er khat? Hva er bivirkningene av amfetamin? Hvor full blir jeg av en sekspakning øl? Blir man kåt av Ecstasy? RUStelefonen gir deg faktabaserte, ikke-moraliserende svar og du er anonym.

Les mer

MDMA (ecstasy)

Ecstacy

MDMA omsettes hovedsakelig i pulverform, men forekommer også som tabletter. MDMA i tablettform kalles også Ecstasy.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rusmidler
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rusmidler