Hopp til hovedinnholdet

Hvor lenge er man høy på hasj?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg har lyst til å prøve harsj før, jeg kan få lett tak i deg fordi mange av vennene mine gjør det. Hvor lenge ett man «høy på harsj»?...

Besvart 09.11.2018 16:23
 

Svar
Hei

Det er bra du spør, og tenker deg om før du prøver.

Det er stor variasjon i hvor lenge man føler seg påvirket av cannabis  (hasj og marihuana). Det vil har betydning hvor stor dosen er og hvor sterkt stoffet er. Virkningen av cannabis er som ved andre rusmidler sterkt avhengig av brukerens personlighet, forventninger og miljø. Ved røyking kan rusvirkningen komme etter få minutter og vare i ca. 2-4 timer.

Forskning viser at jo yngre mennesker er når de begynner med hasj, jo større er faren for problemer som for eksempel hasjutløste psykoser, problemer med korttidshukommelse mm. Det er også antatt at unge under 15 år har lettere for å utvikle avhengighet enn de som starter senere. Det å røyke hasj er altså ikke uproblematisk, og spesielt ikke for unge personer.

Du kan lese mer om hasj (cannabis) her på våre hjemmesider. Du er også velkommen til å ta kontakt med oss på telefon 915 08 588. Vi har åpent kl 11.00-18.00.  

Hilsen RUStelefonen 915 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Cannabis – hva er hasj og marihuana?

Cannabis (bildet er hentet fra www.colourbox.com).

Cannabis er det mest brukte illegale stoffet i Norge. Cannabis er samlebetegnelse på hasj, marihuana og cannabisolje. Les om hva som er forskjellen, og om stoffene THC og CBD som finnes i cannabis.

Les mer

Astrid (20) hadde røyka hasj én gang

Jente røyker

Astrid ble nektet videreutdanning i militæret fordi hun ble tatt med spor av hasj i urinprøven.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Hasj
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om hasj